Deputi Bidang Pulitik, Hukum, Pertahanan lan Kaamanan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Logo Bapenas

Deputi Babagan Pulitik, Hukum, Pertahanan, dan Keamanan inggih punika unsur pelaksana sapérangan tugas lan fungsi saking Badan Perencanaan Pembangunan Nasional ingkang mapan wonten ing sak ngandhapipun lan gadhah tanggel jawab dhateng Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional lan Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional gadhah tanggel jawab dhateng Mantri Nagara Perencanaan Pembangunan.

Tugas lan fungsi[besut | besut sumber]

Deputi Babagan Pulitik, Hukum, Pertahanan, dan Keamanan punika gadhah tugas kanggé nindakaken rumusan kawicaksanan lan lampahing anggènipun nyusun rencana pembangunan nasional ing babagan pulitik, hukum, pertahanan, lan keamanan. Kangge nindakaken tugasipun, Deputi Babagan Pulitik, Hukum, Pertahanan, dan Keamanan gadhah fungsi kados makaten:

  1. Nyamektakaken rumusan kawicaksanan bab ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan hukum lan hak asasi manungsa, pertahanan lan keamanan, pulitik lan komunikasi, saha aaratur nagara.
  2. koordinasi lan sinkronisasi kanggé ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan hukum lan hak asasi manungsa, pertahanan lan keamanan, pulitik lan komunikasi, saha aparatur nagara.
  3. Lampahing kegiyatan nyusun lan ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan hukum lan hak asasi manungsa, pertahanan lan keamanan, pulitik lan komunikasi, saha aparatur nagara.
  4. Ningali, evaluasi lan analisis laporan bab lampahing ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan hukum lan hak asasi manungsa, pertahanan lan keamanan, pulitik lan komunikasi, saha aparatur nagara.
  5. Nindakaken gayutan kerja ing babagan ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan hukum lan hak asasi manungsa, pertahanan lan keamanan, pulitik lan komunikasi, saha aparatur nagara.
  6. Nindakaken tugas sanèsipun ingkang dipunparingaken déning Mantri Nagara/ Kepala kados bidhangipun piyambak-piyambak.

Susunan Organisasi[besut | besut sumber]

Susunan organisasi Deputi Babagan Pulitik, Hukum, Pertahanan, dan Keamanan, kapérang dados gangsal, inggih punika:[1]

  • Direktorat Hukum lan Hak Asasi Manusia
    • Sub Direktorat Harmonisasi Hukum dan Peraturan Perundang-undangan;[2]
    • Sub Direktorat Penegakan dan Pelayanan Hukum;
    • Sub Direktorat Hak Asasi Manusia.
  • Direktorat Analisa Peraturan Perundang-undangan;
  • Direktorat Pertahanan dan Keamanan;
    • Sub direktorat Pengembangan Ketahanan Nagara;[3]
    • Sub direktorat Pengembangan Pertahanan;
    • Sub Direktorat Pengembangan Keamanan.
  • Direktorat Pulitik dan Komunikasi;
    • Sub direktorat Pulitik Dalam Negeri;;[4]
    • Sub direktorat Pulitik Luar Negeri;
    • Sub direktorat Komunikasi dan Informasi Publik.
  • Direktorat Aparatur Nagara.
    • Sub Direktorat Kelembagaan dan Ketatalaksanaan;[5]
    • Sub Direktorat Pengembangan Sumber Daya Manusia Aparatur Nagara;;
    • Sub Direktorat Pengawasan dan Akuntabilitas.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Deputi Bidang Pulitik, Hukum, Pertahanan dan Keamanan (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  2. Direktorat Hukum dan Hak Asasi Manusia (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  3. Direktorat Pertahanan dan Keamanan (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  4. Direktorat Pulitik dan Komunikasi (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  5. Direktorat Aparatur Nagara (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)