Deputi Bidang Sarana lan Prasarana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Logo Bapenas

Deputi Babagan Sarana lan Prasarana inggih punika unsur pelaksana sapérangan tugas lan fungsi saking Badan Perencanaan Pembangunan Nasional ingkang mapan wonten ing sak ngandhapipun lan gadhah tanggel jwab dhateng Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional lan Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional gadhah tanggel jawab dhateng Mantri Nagara Perencanaan Pembangunan.

Tugas lan fungsi[besut | besut sumber]

Deputi Babagan Sarana lan Prasarana punika gadhah tugas kanggé nindakaken rumusan kawicaksanan lan lampahing anggènipun nyusun rencana pembangunan nasional ing babagan sarana lan prasarana. Kangge nindakaken tugasipun, Deputi Babagan Sarana lan Prasarana, gadhah fungsi kados makaten:

  1. Nyamektakaken rumusan kawicaksanan bab ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan pengairan lan irigasi, transportasi, pemukiman lan perumahan, ènergi, telekomunikasi lan informatika, lan pangrembakaning kerja sama pamaréntah lan swasta.
  2. koordinasi lan sinkronisasi kanggé ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan pengairan lan irigasi, transportasi, pemukiman lan perumahan, ènergi, telekomunikasi lan informatika, lan pangrembakaning kerja sama pamaréntah lan swasta.
  3. Lampahing kegiyatan nyusun lan ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan pengairan lan irigasi, transportasi, pemukiman lan perumahan, ènergi, telekomunikasi lan informatika, lan pangrembakaning kerja sama pamaréntah lan swasta.
  4. Ningali, evaluasi lan analisis laporan bab lampahing ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan pengairan lan irigasi, transportasi, pemukiman lan perumahan, ènergi, telekomunikasi lan informatika, lan pangrembakaning kerja sama pamaréntah lan swasta.
  5. Nindakaken gayutan kerja ing babagan ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan pengairan lan irigasi, transportasi, pemukiman lan perumahan, ènergi, telekomunikasi lan informatika, lan pangrembakaning kerja sama pamaréntah lan swasta.
  6. Nindakaken tugas sanèsipun ingkang dipunparingaken déning Mantri Nagara/ Kepala kados bidhangipun piyambak-piyambak.

Susunan Organisasi[besut | besut sumber]

Susunan organisasi Deputi Babagan Sarana lan Prasarana, kapérang dados gangsal, inggih punika:[1]

  • Direktorat Pengairan dan Irigasi
    • Sub Direktorat Air Baku, Irigasi lan Rawa;[2]
    • Sub Direktorat Sungai, Pasisir, Waduk, lan Danau;
    • Sub Direktorat Kelembagaan Infrastruktur Sumber Daya Air.
  • Direktorat Transportasi
    • Sub Direktorat Transportasi Darat;[3]
    • Sub Direktorat Transportasi Laut;
    • Sub Direktorat ransportasi Udara;
    • Sub Direktorat Jalan.
  • Direktorat Permukiman lan Perumahan
    • Sub Direktorat Air Minum lan Air Limbah;[4]
    • Sub Direktorat Persampahan lan Drainase;
    • Sub Direktorat Pengembangan Perumahan.
  • Direktorat Energi, Telekomunikasi lan Informatika
    • Sub Direktorat Pengembangan lan Pemanfaatan Energi;;[5]
    • Sub Direktorat Tenaga Listrik;
    • Sub Direktorat Pos, Telekomunikasi, lan Informatika..
  • Direktorat Pengembangan Kerjasama Pamaréntah lan Swasta[6]
    • Sub Direktorat Kelembagaan, Informasi, lan Regulasi;
    • Sub Direktorat Analisis Tarif lan Resiko;
    • Sub Direktorat Pembiayaan lan Kerjasama Investasi.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Deputi Bidang Sarana dan Prasarana (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  2. Direktorat Pengairan dan Irigasi (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  3. Direktorat Transportasi (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  4. Direktorat Permukiman dan Perumahan (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  5. Direktorat Energi, Telekomunikasi dan Informatika (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  6. Direktorat Pengembangan Kerjasama Pamaréntah dan Swasta (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)