Paskah Suzetta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Paskah Suzetta
Kabinet paskah.jpg
Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional 8
Linggih
7 November 2005 – 22 Oktober 2009
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéSri Mulyani Indrawati
Kang sawiséArmida Alisjahbana
Rerincèn dhiri
Lair (1953-04-06) April 6, 1953 (umur 66)
Indonésia Bandung, Jawa Kilèn, Indonésia
AgamaIslam

Drs. H. Paskah Suzetta, MBA (miyos ing Bandung, 6 April 1953) inggih punika salah satunggalipun pulitikus Indonésia.[1] Panjenenganipun dipunlantik dados Mantri Negara Perencanaan Pembangunan Nasional (Kepala Bappenas) ing pangowahan (reshuffle) Kabinet Indonésia Bersatu nalika tanggal 7 Dhésèmber 2005, minangka gantosipun Sri Mulyani ingkang dipundadosaken Mantri Kauangan.[1]

Sejatosipun sadèrèngipun dipunlantik, Suzzeta punika dados pangarsanipun Komisi XI DPR saking Parté Golongan Karya (Golkar).[1] Panjenenganipun naté dados anggota Komisi IV Fraksi Karya Pembangunan DPR/MPR RI Pusat nalika taun 1992-1997 lan anggota Komisi VIII Fraksi Karya Pembangunan DPR/MPR RI Pusat 1997-1999.[1] Sasanesipun punika, Suzzeta ugi naté dados anggota Pansus RUU Amandemen Bank Indonésia taun 1999-2004.[1] Panjenenganipun punika maratuanipun prèsènter TvOne, Tina Talisa.[2]

Kariér[besut | besut sumber]

  • Anggota Komisi IV Fraksi Karya Pembangunan DPR/MPR RI Pusat, 1992-1997,[1]
  • Anggota Komisi VIII Fraksi Karya Pembangunan DPR/MPR RI Pusat, 1997-1999,[1]
  • Anggota DPR RI (minangka Anggota Fraksi Parté Golkar, Ketua Komisi IX (Keuangan lan Perencanaan Pembangunan) DPR RI, Anggota Pansus PKBB DPR RI, Anggota Pansus RUU Amandemen Bank Indonésia, 1999-2004,[1]
  • Anggota DPR 2004-2009,[1]
  • Mantri Nagara Parencanaan Pembangunan Nasional (Kepala Bappenas) Kabinét Indonésia Bersatu, 2005-2009.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j Paskah Suzetta dipunundhuh tanggal 26 September 2011)
  2. Wanita-Wanita Anchor Industri Berita Layar Kaca (1), Jawa Pos edisi 16 Juli 2008.

Pranala njawi[besut | besut sumber]