Armida Alisjahbana

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Armida Alisjahbana
Armida Alisjahbana (cropped).jpg
9 Menteri Nagara Perencanaan Pembangunan Nasional Républik Indonésia
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Paskah Suzetta
Rerincèn priangga
Lair 16 Agustus 1960 (umur 55)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonésia
Bangsa Indonésia
Sisihan Andi Alisjahbana
Anak Arlisa Alisjahbana
Ariana Alisjahbana
Wong tuwa Mochtar Kusumaatmadja dan Siti Hadidjah
Almamater Universitas Indonésia
Universitas Northwestern
Universitas Washington

Prof. Dr.Armida Salsiah Alisjahbana, S.E., M.A., (lair Bandung, Jawa Kulon, 16 Agustus 1960).[1] Armida Salsiah Kusumaatmaja iku Mentri Nagara Perencanaan Pembangunan Nasional Républik Indonésia/Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional ing Kabinet Indonésia Bersatu II.[2] Armida Salsiah uga dadi Guru Besar lan Pembantu Dekan bidang Akademik Fakultas Ekonomi Universitas Padjadjaran (UNPAD).[2] Armida tau njabat dadi Ketua Jurusan Ekonomi dan Studi Pembangunan (saiki Ilmu Ekonomi) FE-UNPAD lan Ketua Laboratorium Penelitian, Pengabdian Pada Masyarakat dan Pengkajian Ekonomi (LP3E) FE UNPAD.[2] Armida iku lulusan Fakultas Ekonomi Universitas Indonésia lan entuk gelar Master of Arts in Economics saka Universitas Northwestern, Amerika Serikat, lan Doctor of Philosophy in Economics saka Universitas Washington, Amerika Serikat.[2] Saliyané iku Armida uga nulis akéh riset kang ana gandhéng cénéngé karo desentralisasi fiskal.[2] Armida kerep dadi konsultan kanggo Bank Dunia lan Australian Agency for International Development (AusAID).[2] Armida saiki nduwèni tugas dadi mentri ing Kabinet Indonésia Bersatu II.[2] Armida dadi Menteri Nagara Perencanaan Pembangunan Nasional (PPN)/Kepala Bappenas.[2]

Kluwarga[besut | besut sumber]

Armida iku anak wadon nomer loro saka pasangan Prof. (Em.) Dr. Mochtar Kusumaatmadja SH. lan Siti Hadidjah.[2] Armida nikah karo wong lanang kang jenengé Andi Alisjahbana kang saiki dadi Direktur Teknologi & Pengembangan PT. Dirgantara Indonésia.[2] Saka pernikahané iki, Armida nduwé anak kang cacahé loro ya iku Arlisa Alisjahbana lan Ariana Alisjahbana.[2] Armida iku mantune alm. Prof. Dr-Ing. Iskandar Alisjahbana.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)kompas.com(dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunndhuh tanggal 25 Agustus 2011)

Cithakan:Kabinet Indonésia Bersatu II