Universitas Padjadjaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Universitas Padjadjaran
Logo Unpad.JPG
Rèktor Prof. Dr. Ir. Ganjar Kurnia, DEA
Lokasi Bandung, Jawa Barat
Telepon +62-22-2503271
Situs web http://www.unpad.ac.id

Universitas Padjadjaran, dicekak Unpad, iku pawiyatan luhur nagari ing Bandung, Jawa Kulon, Indonésia. Universitas Padjadajaran duwé loro kampus utama, ya iku Kampus Iwa Koesoemasoemantri ing Dipati Ukur, Bandung lan Kampus Jatinangor, Kabupatèn Sumedang. Saliyané loro kampus mau, ana uga sawetara kampus sing kasebar ing sawetara lokasi ing area Kutha Bandung antarané: Sekeloa, Singaperbangsa, Dago 4, Simpang Dago, Dago Atas, Dago Pojok, Banda, Cimadiri, Cisangkuy, Eikman, Pasirkaliki, Teuku Umar, lan sawetara panggonan liyané sing dimanfaataké déning unit-unit ing Unpad.

Sajarah cekak[besut | besut sumber]

Universitas Padjadjaran diadegaké saka prakarsa para pemuka masarakat Jawa Kulon sing péngin ana pawiyatan luhur papan para nom-noman-pemudi Jawa Kulon antuk pendhidhikan dhuwur kanggo nyiapaké pemimpin mangsa ngarep.

Sawisé liwat prosès dawa, ing tanggal 11 September 1957 Universitas Padjadjaran kanthi resmi madeg liwat Peraturan Pamaréntah No. 37 taun 1957, lan diresmèkaké déning Présidhèn Soekarno ing tanggal 24 September 1957.

Rektor[besut | besut sumber]

  1. Prof. Iwa Koesoemasoemantri, SH (Periode 1957-1961)
  2. Prof. Soeria Soemantri, drg (Periode 1961-1964)
  3. Moh Sanusi Hardjadinata (Periode 1964-1966)
  4. Prof. RS Soeria Atmadja (Periode 1966-1973)
  5. Prof. Mochtar Kusumaatmadja, SH., LLM (Periode 1973-1974)
  6. Prof. Hindersah Wiraatmadja, Drs (Periode 1974-1982)
  7. Prof. Dr. Yuyun Wirasasmita MSc (Periode 1982-1990)
  8. Prof. Dr. H. Maman P. Rukmana (Periode 1990-1998)
  9. Prof. Dr. HA Himendra Wargahadibrata, dr., Sp.An., KIC., KNA (Periode 1998-2007)
  10. Prof. Dr. Ir. Ganjar Kurnia, DEA (Periode 2007-...

Fakultas[besut | besut sumber]

Unpad duwé 16 fakultas, ya iku:

  1. Fakultas Hukum
  • Ilmu Hukum (Akreditasi “A”)
  1. Fakultas Ekonomi
  2. Fakultas Kedhokteran

Pendidikan Sarjana Kedhokteran (Akreditasi “A”)

  1. Fakultas MIPA
  2. Fakultas Pertanian
  • Program Studi Agroteknologi
  • Program Studi Agribisnis
  • Program Studi Agronomi (Akreditasi “A”)
  • Program Studi Pemuliaan Tanaman (Akreditasi “A”)
  • Program Studi Ilmu Tanah (Akreditasi “A”)
  • Program Studi Sosial Ékonomi (Akreditasi “A”)
  • Program Studi Hama dan Penyakit Tanaman(Akreditasi “A”)
  1. Fakultas Peternakan
  • Ilmu Peternakan (Akreditasi “A”)
  1. Fakultas Sastra
  • Sastra Indonésia (Akreditasi “A”)
  • Sastra Sunda (Akreditasi “A”)
  • Ilmu Sajarah (Akreditasi “A”)
  • Sastra Inggris (Akreditasi “A”)
  • Sastra Perancis (Akreditasi “B”)
  • Sastra Jepang (Akreditasi “B)
  • Sastra Rusia (Akreditasi “B”)
  • Sastra Jerman (Akreditasi “B)
  • Sastra Arab (Akreditasi “A”)
  1. Fakultas Ilmu Sosial dan Ilmu Pulitik
  • Ilmu Administrasi Nagara (Akreditasi “A”)
  • Ilmu Hubungan Internasional (Akreditasi “A”)
  • Ilmu Kesejahteraan Sosial (Akreditasi “A”)
  • Ilmu Pamaréntahan (Akreditasi “A”)
  • Antropologi Sosial (Akreditasi “B”)
  • Ilmu Admiistrasi Bisnis (Akreditasi “A”)
  1. Fakultas Ilmu Komunikasi
  2. Program Studi Ilmu Komunikasi (Akreditasi “A”)
  • Jurusan Jurnalistik
  • Program Studi Ilmu Hubungan Masarakat (Public Relations)
  • Jurusan Manajemen Komunikasi
  1. Ilmu Informasi dan Perpustakaan (Akreditasi “A”)
  • Jurusan Ilmu Informasi dan Perpustakaan
  1. Fakultas Kedhokteran Gigi
  • Program Pendidikan Kedhokteran Gigi
  1. Fakultas Ilmu Keperawatan
  • Program Pendidikan Ners (Akreditasi “B”)
  1. Fakultas Psikologi
  • Psikologi
  1. Fakultas Perikanan dan Ilmu Kelautan
  • Program Studi Perikanan (Akreditasi “A”)
  • Program Studi Ilmu Kelautan (Akreditasi " A")
  1. Fakultas Teknologi Industri Pertanian
  • Jurusan Teknik dan Manajemen Industri Pertanian (TMIP) – Akreditasi “A”
  • Jurusan Teknologi Industri Pangan (TIP) – Akreditasi “A”
  1. Fakultas Farmasi
  • Farmasi (Akreditasi “A”)
  1. Fakultas Teknik Géologi

Miturut data akreditasi BAN-PT (Novèmber 2008), Unpad ana ing posisi angka 4 pawiyatan luhur sing paling akèh duwé proragm studi S1 kaakreditasi A (33 buah) sawisé UGM 60, UI 37, lan IPB 37 program studi.

Pranala njaba[besut | besut sumber]