Universitas Bangka Belitung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Universitas Bangka Belitung
Logo UBB.jpg
Diadegaké12 April 2006
JenisPawiyatan luhur nagari
MottoUnggul Membangun Peradaban (Indonesia)
RèktorDr. Ir. Muhammad Yusuf, M.Si
KampusUrban
LokasiKampus Terpadu Balun Ijuk, Bangka, Bangka Belitung, Indonésia
Telepon+62 717 422145
Situs webwww.ubb.ac.id

Universitas Bangka Belitung (dicekak UBB) iku perguruan tinggi nagari ing Bangka Belitung, Indonésia.

Sajarah[besut | besut sumber]

Universitas Bangka Belitung resmi madeg tanggal 12 April 2006 miturut Dudutan Mantri Pendidikan Nasional Républik Indonésia Nomor: 52/ /O/ 2006 tertanggal 12 April 2006. Madegé UBB minangka asil gabungan saka Politeknik Manufaktur Timah (Polman Timah), Sekolah Tinggi Ilmu Pertanian (STIPER Bangka), lan Sekolah Tinggi Teknik Pahlawan 12 (STTP 12). Katelu lembaga tinggi iki sadurungé wis madeg ing Kabupatèn Bangka Provinsi Bangka Belitung.


Fakultas[besut | besut sumber]

Universitas Bangka Belitung nganti taun 2011 duwé 5 Fakultas lan 12 Jurusan





Fasilitas[besut | besut sumber]

Laboratorium[besut | besut sumber]

    • Elektronika Digital & Microprosessor
    • Elektronika Analog
    • Elektronika Daya
    • Sistem Tenaga
    • Pneumatik & Hydraulic
    • PLC (Programmable Logic Controller), Robotic, Sensor, IT Trainer
    • CAD/ CAM
    • Electronics Data Processing/Lab. Komputer
    • Lab. Pemrograman Komputer
    • Studio Gambar Perancangan
    • Lab. Fisika
    • Bengkel Mekanik
    • Lab. Akuntansi
    • Lab. Basa
    • Lab. Budi Daya Ikan
    • Lab. MIPA Terpadu dan Praktek Lapang