Sekolah dhuwur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Sekolah tinggi)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Artikel iki arupa bagéyan saka sèri
Pendhidhikan ing Indonésia
Tut Wuri Handayani.svg
Pendidikan anak usia dini

Taman kanak-kanak
Raudatul athfal
Klompok bermain

Pendhidhikan dhasar (Kelas 1-6)

Sekolah dhasar
Madrasah ibtidaiyah
Klompok belajar Paket A

Pendhidhikan dhasar (Kelas 7-9)

Sekolah menengah pertama
Madrasah tsanawiyah
Klompok belajar Paket B

Pendhidhikan menengah (Kelas 10-12)

Sekolah menengah atas/kejuruan
Madrasah aliyah/kejuruan
Klompok belajar Paket C

Pendhidhikan dhuwur

Akadhemi
Institut

Perguruan tinggi

Politèknik
Sekolah dhuwur
Universitas

Sekolah dhuwur utawa Sekolah tinggi ing sajeroning pendhidhikan ing Indonésia iku perguruan tinggi kang nyelenggarakaké pendhidhikan akademik lan/utawa vokasi sajeroning lingkup siji disiplin èlmu, tèknologi, lan/utawa seni lan yèn ngebaki sarat bisa nyelenggarakaké pendhidhikan profèsi.

Dhéfinisi[besut | besut sumber]

Adhedhasar Undhang-Undhang Républik Indonésia Nomer 2 Tahun 1989 pasal 16 ayat 2 lan UU Nomer 20 Tahun 2003 pasal 20 ayat 1 ngenani Sistem Pendhidhikan Nasional, sekolah tinggi wujud salah siji wangun perguruan tinggi saliyané akadhemi, politèknik, institut, lan universitas. Wedharan pasal 20 ayat 1 UU Nomor 20 Taun 2003 nyebutaké, "Sekolah tinggi nyelenggarakaké pendhidhikan akadhemik lan/utawa vokasi sajeroning lingkup siji disiplin èlmu, tèknologi, lan/utawa seni lan yèn ngebaki sarat bisa nyelenggarakaké pendhidhikan profèsi".[1][2]

Jinis[besut | besut sumber]

Jinis-jinis sekolah dhuwur utawa sekolah tinggi kang ana ing Indonésia:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]