Madrasah ibtidaiyah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Artikel iki arupa bagéyan saka sèri
Pendhidhikan ing Indonésia
Tut Wuri Handayani.svg
Pendidikan anak usia dini

Taman kanak-kanak
Raudatul athfal
Klompok bermain

Pendhidhikan dhasar (Kelas 1-6)

Sekolah dhasar
Madrasah ibtidaiyah
Klompok belajar Paket A

Pendhidhikan dhasar (Kelas 7-9)

Sekolah menengah pertama
Madrasah tsanawiyah
Klompok belajar Paket B

Pendhidhikan menengah (Kelas 10-12)

Sekolah menengah atas/kejuruan
Madrasah aliyah/kejuruan
Klompok belajar Paket C

Pendhidhikan dhuwur

Akadhemi
Institut

Perguruan tinggi

Politèknik
Sekolah dhuwur
Universitas

Madrasah ibtidaiyah (dicekak MI) iku jenjang paling dhasar sajeroning pendhidhikan formal ing Indonésia, setara karo Sekolah dhasar, sing pengelolaané diayahi déning Departemen Agama. Pendhidhikan madrasah ibtidaiyah ditempuh ing dalem 6 taun, wiwit saka klas 1 nganti klas 6. Lulusan madrasah ibtidaiyah bisa nerusaké pendhidhikan menyang madrasah tsanawiyah utawa sekolah menengah pertama.

Kurikulum madrasah ibtidaiyah padha karo kurikulum sekolah dhasar, mung waé ing MI ana porsi luwih akèh ngenani pendhidhikan agama Islam. Saliyané ngajaraké mata wulangan kaya déné ing sekolah dhasar, uga ditambah wulangan-wulangan kaya:

  1. Alquran Hadits
  2. Aqidah Akhlak
  3. Fiqih
  4. Sajarah Kabudayan Islam
  5. Basa Arab

Ing Indonésia, saben warga nagara umur 7-15 taun wajib mèlu pendhidhikan dhasar, ya iku sekolah dhasar (utawa sadrajat) 6 taun lan sekolah menengah pertama (utawa sadrajat) 3 taun.

Gambar:MIN anak sekolah.JPG
Pelajar Madrasah Ibtidaiyah Negeri (MIN) Kacamatan Gambut, Kabupatèn Banjar, Kalimantan Kidul karendhem banjir. Gambar dijupuk pungkasan Januari 2006.

Uga delengen[besut | besut sumber]