Sekolah dhuwur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Artikel iki arupa bagéyan saka sèri
Pendhidhikan ing Indonésia
Tut Wuri Handayani.svg
Pendidikan anak usia dini

Taman kanak-kanak
Raudatul athfal
Klompok bermain

Pendhidhikan dhasar (Kelas 1-6)

Sekolah dhasar
Madrasah ibtidaiyah
Klompok belajar Paket A

Pendhidhikan dhasar (Kelas 7-9)

Sekolah menengah pertama
Madrasah tsanawiyah
Klompok belajar Paket B

Pendhidhikan menengah (Kelas 10-12)

Sekolah menengah atas/kejuruan
Madrasah aliyah/kejuruan
Klompok belajar Paket C

Pendhidhikan dhuwur

Akadhemi
Institut

Perguruan tinggi

Politèknik
Sekolah dhuwur
Universitas

Sekolah dhuwur utawa Sekolah tinggi ing sajeroning pendhidhikan ing Indonésia iku perguruan tinggi sing nyelenggarakaké pendhidhikan akademik lan/utawa vokasi sajeroning lingkup siji disiplin èlmu, tèknologi, lan/utawa seni lan yèn ngebaki sarat bisa nyelenggarakaké pendhidhikan profèsi.

Definisi[besut | besut sumber]

Adhedhasar Undhang-Undhang Républik Indonésia Nomer 2 Tahun 1989 pasal 16 ayat 2 lan UU Nomer 20 Tahun 2003 pasal 20 ayat 1 ngenani Sistem Pendhidhikan Nasional, sekolah tinggi arupa salah siji wangun perguruan tinggi saliyané akadhemi, politèknik, institut, lan universitas. Panjelasan pasal 20 ayat 1 UU Nomor 20 Taun 2003 nyebutaké, "Sekolah tinggi nyelenggarakaké pendhidhikan akadhemik lan/utawa vokasi sajeroning lingkup siji disiplin èlmu, tèknologi, lan/utawa seni lan yèn ngebaki sarat bisa nyelenggarakaké pendhidhikan profèsi".[1][2]

Jinis[besut | besut sumber]

Jinis-jinis sekolah dhuwur utawa sekolah tinggi sing ana ing Indonésia:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]