Kalimantan Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Provinsi Kalimantan Kidul
Provinsi Kalimantan Selatan
Lambang Kalimantan Kidul
Lambang Kalimantan Kidul
Sesanti: "Waja Sampai Kaputing"
Péta Kalimantan Kidul ing Indonésia
Dina Dadi: 7 Dhésèmber 1956
Kutha krajan: Banjarmasin
Gubernur: H. Rudi Arifin
Jembar
 - Total:

36.985 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

11 Kabupatèn lan 2 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 3.054.129 (2002)
+/- / km²
Suku: Suku Banjar, Suku Dayak, Suku Jawa lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan liyané
Basa: basa Indonésia, basa Banjar lan liyané
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Kalimantan Kidul (basa Indonésia: Provinsi Kalimantan Selatan), iku katata sajeroning 11 kabupatèn lan 2 kutha. Kutha krajanné ya iku Banjarmasin.Provinsi Kalimantan Kidul duwé jembar wewegkon 37.530,52 km²[1] lan kapadetan warga kurang luwih 3,7 juta jiwa.

Géografi[besut | besut sumber]

Provinsi Kalimantan Kidul Kidul dumunung ana ing sisih kidul pulo Kalimantan, duwéni wewatesan :

Jembaré provinsi iki ± 37.377,53, ana ing sajeroning 114°19'33" — 116°33'28" Bujur Wétan lan 1°21'49" — 1°10'14" Lintang Kidul.

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Balangan
  2. Kabupatèn Banjar
  3. Kabupatèn Barito Kuala
  4. Kabupatèn Hulu Sungai Kidul
  5. Kabupatèn Hulu Sungai Tengah
  6. Kabupatèn Hulu Sungai Lor
  7. Kabupatèn Kotabaru
  8. Kabupatèn Tanah Laut
  9. Kabupatèn Tabalong
  10. Kabupatèn Tanah Bumbu
  11. Kabupatèn Tapin
  12. Kutha Banjarbaru
  13. Kutha Banjarmasin

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Cithakan:Provinsi Indonésia