Kalimantan Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Propinsi Kalimantan Kidul
Propinsi Kalimantan Selatan
Lambang Kalimantan Kidul
Lambang Kalimantan Kidul
Motto: "Waja Sampai Kaputing"
Péta Kalimantan Kidul ing Indonésia
Dina Dadi: 7 Desember 1956
Kutha krajan: Banjarmasin
Gubernur: H. Rudi Arifin
Jembar
 - Total:

36.985 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

11 Kabupatèn lan 2 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 3.054.129 (2002)
+/- / km²
Suku: Suku Banjar, Suku Dayak, Suku Jawa lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan liyane
Basa: basa Indonésia, basa Banjar lan liyane
Zona Wektu: (WIB)

Propinsi Kalimantan Kidul (basa Indonésia: Propinsi Kalimantan Selatan), iku katata jroning 11 kabupatèn lan 2 kutha. Kutha krajanné ya iku Banjarmasin.Propinsi Kalimantan Kidul nduwèni jembar wewegkon 37.530,52 km²[1] lan kapadetan pendhudhuk kurang luwih 3,7 juta jiwa.

Geografis[besut | besut sumber]

Propinsi Kalimantan Kidul Kidul dumunung ana ing sisih kidul pulo Kalimantan, duwéni wewatesan :

Jembaré propinsi iki ± 37.377,53, ana ing sajroning 114°19'33" — 116°33'28" Bujur Wétan lan 1°21'49" — 1°10'14" Lintang Kidul.

Laladan Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Balangan
  2. Kabupatèn Banjar
  3. Kabupatèn Barito Kuala
  4. Kabupatèn Hulu Sungai Kidul
  5. Kabupatèn Hulu Sungai Tengah
  6. Kabupatèn Hulu Sungai Lor
  7. Kabupatèn Kotabaru
  8. Kabupatèn Tanah Laut
  9. Kabupatèn Tabalong
  10. Kabupatèn Tanah Bumbu
  11. Kabupatèn Tapin
  12. Kutha Banjarbaru
  13. Kutha Banjarmasin

Uga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kalimantan_Kidul&oldid=1050357"