Kabupatèn Balangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
{{{nama}}}
80px
Lambang {{{nama}}}
Moto: Sanggam


300px
Peta lokasi {{{nama}}} di Kalimantan Kidul
Koordinat: 114°50'31-115°50'24 BT dan 2°1'31-2°35'58 LS
Propinsi Kalimantan Kidul
Pamaréntahan
 - DAU Rp.-
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web www.balangankab.go.id
Kantor Bupati Balangan

Kabupatèn Balangan iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kutha krajané ana ing Paringin, adohé kurang luwih 199 km saka Banjarmasin kutha krajan Provinsi Kalimantan Kidul.

Gambaran umum[besut | besut sumber]

Kabupatèn Balangan minangka kabupatèn pamekaran saka Kabupatèn Hulu Sungai Utara sing dikukuhaké miturut Undhang-Undhang Nomer 2 Tahun 1972 tanggal 20 Maret 1972 ngenani Pambentukan Kabupatèn Tanah Bumbu lan Kabupatèn Balangan ing Provinsi Kalimantan Kidul. Miturut undhang-undhang mau, Kabupatèn Balangan mèngeti dina dadiné ing tanggal 20 Maret saben taun. Sesanti Kabupatèn Balangan ya iku "Sanggam" (basa Banjar).

Kabupatèn iki dumadi saka sawetara kacamatan[1]:

  1. Awayan
  2. Batu Mandi
  3. Halong
  4. Juai
  5. Lampihong
  6. Paringin
  7. Paringin Kidul
  8. Tebing Tinggi

Dunung[besut | besut sumber]

Kabupatèn Balangan dumunung ing sisih lor Provinsi Kalimantan Kidul ing garis 114°50'31-115°50'24 Bujur Wétan lan 2°1'31-2°35'58 Lintang Kidul.

Wates wewengkon[besut | besut sumber]

Miturut administrasi Kabupatèn Balangan wewatesan karo:

Réferènsi[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]