Kabupatèn Hulu Sungai Lor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
{{{nama}}}
Lambang Kabupatèn Hulu Sungai Lor

Lambang {{{nama}}}
300px

Peta lokasi {{{nama}}}
Koordinat : 2°17'-2°33' LK dan 114°52' - 115°24' BW
Motto: Agung
Provinsi Kalimantan Kidul
Kutha krajan Kota Amuntai
Jembar {{{luas}}}
Pedunung  
 · Cacahé {{{penduduk}}}
 · Kapadhetan {{{kepadatan}}} jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan {{{kecamatan}}}
 · Désa/kelurahan {{{kelurahan}}}
Dhasar hukum -
Tanggal 1 Mei 1952
Dina dadi {{{hari jadi}}}
{{{kepala daerah}}} {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon 0527
APBD {{{apbd}}}
DAU Rp. -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: www.hulusungaiutara.go.id

Kabupatèn Hulu Sungai Lor iku kabupatèn ing Propinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Amuntai, kurang luwih 190 km saka Banjarmasin kutha krajan Propinsi Kalimantan Kidul. Kabupatèn iki nduwèni jembar wewengkon 915,5 km2 lan padunung cacahé 216.181 jiwa (2008).[1] Wewengkon ing sajroning koordinat 2°17' - 2°33' Lintang Kidul lan 114°52' - 115°24' Bujur Wétan.

Sak durungè kabupatèn iki duwé jeneng Kabupatèn Amuntai, wiwit dadi ing tanggal 1 Mei 1952, nanging sajroning pangembangan wewengkon lan sistim pamrintah sing diwiwiti saka Undang- undang No. 22 Taon 1948, ing tanggal 14 Januari 1953 jeneng Kabupatèn Amuntai diowah dadi Kabupatèn Hulu Sungai Utara (basa Indonésia) utawa Kabupatèn Hulu Sungai Lor (basa Jawa) nganthi saiki.

Wewengkon[besut | besut sumber]

Wates wewengkon Kabupatèn Hulu Sungai Lor ya iku :

ing sisih lor karo: Kabupatèn Tabalong karo Propinsi Kalimantan Tengah
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Hulu Sungai Kidul karo Kabupatèn Hulu Sungai Tengah
ing sisih kulon karo: Propinsi Kalimantan Tengah
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Balangan

Wewengkon Kabupatèn Hulu Sungai Lor ya iku dataran rendah sing didominasi karo rawa, kurang luwih 570 km2. Rawa iku ana sing rawa permanen, ana uga rawa tiban utawa rawa sing ana banyu ing sak wektu-wektu.

Kéwan khas[besut | besut sumber]

Kabupatèn iki terkenal dengan dengan kéwan khasnya, ya iku itik Alabio lan kebo rawa (Latin:bubalus bubalis) ing kacamatan Danau Panggang lan kacamatan Paminggir.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]