Kabupatèn Hulu Sungai Lor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
{{{nama}}}
Lambang Kabupatèn Hulu Sungai Lor
Lambang {{{nama}}}
Moto: Agung


300px
Peta lokasi {{{nama}}} di Kalimantan Kidul
Koordinat: 2°17'-2°33' LK dan 114°52' - 115°24' BW
Propinsi Kalimantan Kidul
Tanggal peresmian 1 Mèi 1952
Pamaréntahan
 - DAU Rp. -
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon 0527
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web www.hulusungaiutara.go.id

Kabupatèn Hulu Sungai Lor iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Amuntai, kurang luwih 190 km saka Banjarmasin kutha krajan Provinsi Kalimantan Kidul. Kabupatèn iki duwé jembar wewengkon 915,5 km2 lan sing ndunungi cacahé 216.181 jiwa (2008).[1] Wewengkon ing sajeroning koordinat 2°17' - 2°33' Lintang Kidul lan 114°52' - 115°24' Bujur Wétan.

Sak durungè kabupatèn iki duwé jeneng Kabupatèn Amuntai, wiwit dadi ing tanggal 1 Mèi 1952, nanging sajeroning pangembangan wewengkon lan sistim pamrintah sing diwiwiti saka Undang- undang No. 22 Taon 1948, ing tanggal 14 Januari 1953 jeneng Kabupatèn Amuntai diowah dadi Kabupatèn Hulu Sungai Utara (basa Indonésia) utawa Kabupatèn Hulu Sungai Lor (basa Jawa) nganti saiki.

Wewengkon[besut | besut sumber]

Wates wewengkon Kabupatèn Hulu Sungai Lor ya iku :

ing sisih lor karo: Kabupatèn Tabalong karo Provinsi Kalimantan Tengah
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Hulu Sungai Kidul karo Kabupatèn Hulu Sungai Tengah
ing sisih kulon karo: Provinsi Kalimantan Tengah
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Balangan

Wewengkon Kabupatèn Hulu Sungai Lor ya iku dataran cendhèk sing didominasi karo rawa, kurang luwih 570 km2. Rawa iku ana sing rawa permanen, ana uga rawa tiban utawa rawa sing ana banyu ing sak wektu-wektu.

Kéwan khas[besut | besut sumber]

Kabupatèn iki terkenal dengan dengan kéwan khasnya, ya iku itik Alabio lan kebo rawa (Latin:bubalus bubalis) ing kacamatan Danau Panggang lan kacamatan Paminggir.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]