Kabupatèn Tapin

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
{{{nama}}}
Lambang Kabupatèn Tapin

Lambang {{{nama}}}
300px

Peta lokasi {{{nama}}}
Koordinat :
Motto: Ruhui Rahayu (Basa Banjar)
Provinsi Kalimantan Kidul
Kutha krajan Rantau
Jembar {{{luas}}}
Pedunung  
 · Cacahé {{{penduduk}}}
 · Kapadhetan {{{kepadatan}}} jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan {{{kecamatan}}}
 · Désa/kelurahan {{{kelurahan}}}
Dhasar hukum
Tanggal
Dina dadi {{{hari jadi}}}
{{{kepala daerah}}} {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon 0517
APBD {{{apbd}}}
DAU Rp. -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: www.tapinkab.go.id

Kabupatèn Tapin iku kabupatèn ing Propinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Rantau, kurang luwih 113 km saka Banjarmasin kutha krajan Propinsi Kalimantan Kidul. Kabupatèn iki nduwè motto Ruhui Rahayu (saka basa Banjar) artiné moga-moga Tuhan memberkati.

Geografis[besut | besut sumber]

Kabupatèn Tapin dumunung ana ing sisih tengah rada ngidul Propinsi Kalimantan Kidul, wewengkon ing sajroning koordinat 2°32’43" – 3°0'43" Lintang Kidul lan 114°46'13" – 115°30'33" Bujur Wétan. Kabupatèn iki nduwèni jembar wewengkon 2.700,82 km2 lan padunung cacahé 141.266 jiwa (2000).

Wewatesan[besut | besut sumber]

Kabupatèn iki wewatesan :

ing sisih lor karo: Kabupatèn Hulu Sungai Kidul
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Banjar
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Barito Kuala
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Banjar

Kacamatan[besut | besut sumber]

  1. Bakarangan
  2. Binuang
  3. Bungur
  4. Candhi Laras Kidul
  5. Candhi Laras Lor
  6. Hatungun
  7. Lok Paikat
  8. Piani
  9. Salam Babaris
  10. Tapin Kidul
  11. Tapin Lor
  12. Tapin Tengah

Suku bangsa[besut | besut sumber]

Suku bangsa ing Kabupatèn Tapin ya iku :

  1. Suku Banjar: 114.265 jiwa
  2. Suku Jawa: 21.727 jiwa
  3. Suku Bugis: 106 jiwa
  4. Suku Madura: 1.296 jiwa
  5. Suku Bukit: 112 jiwa
  6. Suku Mandar: 1 jiwa
  7. Suku Bakumpai: 12 jiwa
  8. Suku Sunda: 1.244 jiwa
  9. Liyané: 2.503 jiwa

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Tapin&oldid=1048915"