Kabupatèn Tapin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
{{{nama}}}
Lambang Kabupatèn Tapin
Lambang {{{nama}}}


300px
Peta lokasi {{{nama}}} di Kalimantan Kidul
Koordinat:
Propinsi Kalimantan Kidul
Pamaréntahan
 - DAU Rp. -
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon 0517
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web www.tapinkab.go.id

Kabupatèn Tapin iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Rantau, kurang luwih 113 km saka Banjarmasin kutha krajan Provinsi Kalimantan Kidul. Kabupatèn iki nduwè sesanti Ruhui Rahayu (saka basa Banjar) artiné moga-moga Tuhan memberkati.

Géografi[besut | besut sumber]

Kabupatèn Tapin dumunung ana ing sisih tengah rada ngidul Provinsi Kalimantan Kidul, wewengkon ing sajeroning koordinat 2°32’43" – 3°0'43" Lintang Kidul lan 114°46'13" – 115°30'33" Bujur Wétan. Kabupatèn iki duwé jembar wewengkon 2.700,82 km2 lan padunung cacahé 141.266 jiwa (2000).

Wewatesan[besut | besut sumber]

Kabupatèn iki wewatesan :

ing sisih lor karo: Kabupatèn Hulu Sungai Kidul
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Banjar
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Barito Kuala
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Banjar

Kacamatan[besut | besut sumber]

  1. Bakarangan
  2. Binuang
  3. Bungur
  4. Candhi Laras Kidul
  5. Candhi Laras Lor
  6. Hatungun
  7. Lok Paikat
  8. Piani
  9. Salam Babaris
  10. Tapin Kidul
  11. Tapin Lor
  12. Tapin Tengah

Suku bangsa[besut | besut sumber]

Suku bangsa ing Kabupatèn Tapin ya iku :

  1. Suku Banjar: 114.265 jiwa
  2. Wong Jawa: 21.727 jiwa
  3. Suku Bugis: 106 jiwa
  4. Suku Madura: 1.296 jiwa
  5. Suku Bukit: 112 jiwa
  6. Suku Mandar: 1 jiwa
  7. Suku Bakumpai: 12 jiwa
  8. Suku Sunda: 1.244 jiwa
  9. Liyané: 2.503 jiwa

Pranala njaba[besut | besut sumber]