Kutha Banjarbaru

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
{{{nama}}}
Lambang Kota Banjarbaru

Lambang {{{nama}}}
Lokasi Kalimantan Selatan Kota Banjarbaru.svg

Peta lokasi {{{nama}}}
Koordinat : 114°45' - 114°45' BT dan 3°27' - 3°29' LS
Motto: Gawi Sabarataan (Bekerja Semua)
Provinsi Kalimantan Selatan
Kutha krajan {{{kutha krajan}}}
Jembar {{{luas}}}
Pedunung  
 · Cacahé {{{penduduk}}}
 · Kapadhetan {{{kepadatan}}} jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan {{{kecamatan}}}
 · Désa/kelurahan {{{kelurahan}}}
Dhasar hukum UU No.9 Tahun 1999
Tanggal 20 April 1999
Dina dadi {{{hari jadi}}}
{{{kepala daerah}}} {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon 0511
APBD {{{apbd}}}
DAU -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: www.banjarbarukota.go.id

Gambar:Simpang Empat Banjarbaru.jpg
Kawasan Simpang Empat Banjarbaru

Kutha Banjarbaru iku kutha ing propinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kutha Banjarbaru minangka sawijining kutha sing anyar ing wewengkon Propinsi Kalimantan Kidul, madeg ing tanggal 20 April 1999 miturut Undhang-Undhang Nomer 9 Taun 1999. Kutha Banjarbaru nduwèni jembar wewengkon 371,30 km² (37.130 ha) sing kabagi jroning 5 kacamatan lan 12 kalurahan.

Kutha Banjarbaru dumunung ing koordinat 03°27' nganti 03°29' LS lan 114°45' nganti 114°45' BT. Posisi geografis Kutha Banjarbaru saka Kutha Banjarmasin ya iku 35 km ing arah 296°30' sisih kidul-wétan Kutha Banjarmasin, déné posisi saka kutha Martapura, Kabupatèn Banjar ya iku 5 km ing arah 55°30' sisih kidul-kulon Kutha Martapura. Kutha Banjarbaru minangka kutha pengasil inten sing dumunung ing Kacamatan Cempaka, Banjarbaru sing dadi pusat pemukiman utawa perkampungan paling tuwa ing kutha iki.

Gambar:Ahmad Yani Banjarbaru.jpg
Kawasan Jl. Ahmad Yani Banjarbaru

Wates wewengkon[sunting | besut sumber]

Wates wewengkon Kutha Banjarbaru ya iku:

ing sisih lor karo: Kacamatan Martapura Kabupatèn Banjar
ing sisih kidul karo: Kacamatan Bati-Bati Kabupatèn Tanah Laut
ing sisih kulon karo: Kacamatan Gambut dan Aluh-Aluh Kabupatèn Banjar
ing sisih wétan karo: Kacamatan Karang Intan Kabupatèn Banjar

Suku bangsa[sunting | besut sumber]

Gunggung padunung Kutha Banjarbaru ya iku 123.973 jiwa (2000) dumadi saka sawetara suku bangsa antara liya:

  1. Suku Banjar: 75.537 jiwa
  2. Suku Jawa: 37.975 jiwa
  3. Suku Bugis: 947 jiwa
  4. Suku Madura: 1.180 jiwa
  5. Suku Buket: 1.728 jiwa
  6. Suku Mandar: 6 jiwa
  7. Bakumpai: 85 jiwa
  8. Suku Sunda: 2.319 jiwa
  9. Lainnya: 4.340 jiwa

(Sumber: Badan Pusat Statistik - Sensus Penduduk tahun 2000)

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Situs-situs liya ngenani Banjarbaru

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Banjarbaru&oldid=1050328"