Kabupatèn Hulu Sungai Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
{{{nama}}}
120px
Lambang {{{nama}}}
Moto: Rakat Mufakat (basa Banjar)


300px
Peta lokasi {{{nama}}} di Kalimantan Kidul
Koordinat: -
Propinsi Kalimantan Kidul
Tanggal peresmian -
Pamaréntahan
 - DAU Rp.-
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon 0517
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web [ ]

Kabupatèn Hulu Sungai Kidul utawa biyasa dicekak HSS (singkatan saka Hulu Sungai Selatan) iku kabupatèn ing Kalimantan Kidul, Indonésia.

Dunung[besut | besut sumber]

Kabupatèn Hulu Sungai Kidul(HSS), duwé jembar wewengkon 1,804.94 Km2, sajeroning géografis garis 02°29'58"-02°56'10" Lintang Kidul lan 114°51'19"-115°o36'19" Bujur Wétan. Adohé kutha krajan kabupatèn iki saka kutha krajan provinsi kurang luwih 135 km.

Saka lor muter menyang kulon Kabupatèn iki ana Kali Amandit lan duwé muara ing Kali Nagara (anak sungai Barito) sing duwé fungsi kanggo angkudan prahu utawa kapal sajeroning kabupatèn utawa menyang kabupatèn liyané.

Wewatesan[besut | besut sumber]

Administrasi[besut | besut sumber]

Wewengkon Kabupatèn Hulu Sungai Kidul dumadi saka 11 kacamatan, 4 kalurahan, dan 114 désa, miturut saka Dudutan Bupati Hulu Sungai Selatan Nomer 38 Taon 2000, tanggal 10 Maret 2000.

Kacamatan ing Kabupatèn Hulu Sungai Kidul:

  1. Angkinang
  2. Daha Kulon
  3. Daha Kidul
  4. Daha Lor
  5. Kalumpang
  6. Kandangan
  7. Loksado
  8. Padang Batung
  9. Simpur
  10. Sungai Raya
  11. Telaga Langsat

Pranala njaba[besut | besut sumber]