Kabupatèn Tanah Laut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
{{{nama}}}
120px

Lambang {{{nama}}}
300px

Peta lokasi {{{nama}}}
Koordinat :
Motto: Tuntung Pandang (Basa Banjar)
Provinsi Kalimantan Kidul
Kutha krajan Pelaihari
Jembar {{{luas}}}
Pedunung  
 · Cacahé {{{penduduk}}}
 · Kapadhetan {{{kepadatan}}} jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan {{{kecamatan}}}
 · Désa/kelurahan {{{kelurahan}}}
Dhasar hukum
Tanggal
Dina dadi {{{hari jadi}}}
{{{kepala daerah}}} {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon 0512
APBD {{{apbd}}}
DAU Rp. -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: tanahlautkab.go.id

Kabupatèn Tanah Laut iku kabupatèn ing Propinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Pelaihari, kurang luwih 65 km saka Banjarmasin kutha krajan Propinsi Kalimantan Kidul. Kabupatèn iki nduwè motto Tuntung Pandang (saka Basa Banjar), sing artiné urip sing kepenak nganti akhir ing jroning paguyuban lan ora ana alangan.

Geografis[besut | besut sumber]

Kabupatèn Tanah Laut dumunung ana ing sisih Kidul Propinsi Kalimantan Kidul. Kabupatèn iki nduwèni jembar wewengkon 2.149,75 km2 lan padunung cacahé 265.629 jiwa (2007).

Wewengkon[besut | besut sumber]

Wates wewengkon Kabupatèn Hulu Sungai Lor ya iku :

ing sisih lor karo: Kabupatèn Banjar
ing sisih kidul karo: Segara Jawa
ing sisih kulon karo: Segara Jawa
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Tanah Bumbu

Kacamatan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Tanah Bumbu nduwè 10 kacamatan, ya iku :

  1. Bajuin
  2. Bati-Bati
  3. Batu Ampar
  4. Bumi Makmur
  5. Jorong
  6. Kintap
  7. Kurau
  8. Panyipatan
  9. Pelaihari
  10. Takisung
  11. Tambang Ulang

Suku bangsa[besut | besut sumber]

Suku asli ya iku suku Banjar lan suku Dayak Bukit ing désa Bajuin. Suku bangsa ing kabupatèn iki, ya iku :

  1. Suku Banjar : 142.731 jiwa
  2. Suku Jawa : 73.237 jiwa
  3. Suku Bugis : 3.066 jiwa
  4. Suku Madura : 3.282 jiwa
  5. Suku Bukit : 585 jiwa
  6. Suku Bakumpai : 32 jiwa
  7. Suku Mandar : 49 jiwa
  8. Suku Sunda : 2.739 jiwa
  9. Liyané : 5.268 jiwa

Obyek wisata[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]