Kabupatèn Tanah Laut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
{{{nama}}}
120px
Lambang {{{nama}}}
Moto: Tuntung Pandang (Basa Banjar)


300px
Peta lokasi {{{nama}}} di Kalimantan Kidul
Koordinat:
Propinsi Kalimantan Kidul
Pamaréntahan
 - DAU Rp.-
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon 0512
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web tanahlautkab.go.id

Kabupatèn Tanah Laut iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Pelaihari, kurang luwih 65 km saka Banjarmasin kutha krajan Provinsi Kalimantan Kidul. Kabupatèn iki nduwè sesanti Tuntung Pandang (saka Basa Banjar), sing artiné urip sing kepénak nganti akir ing sajeroning paguyuban lan ora ana alangan.

Géografi[besut | besut sumber]

Kabupatèn Tanah Laut dumunung ana ing sisih Kidul Provinsi Kalimantan Kidul. Kabupatèn iki duwé jembar wewengkon 2.149,75 km2 lan sing ndunungi cacahé 265.629 jiwa (2007).

Wewengkon[besut | besut sumber]

Wates wewengkon Kabupatèn Hulu Sungai Lor ya iku:

ing sisih lor karo: Kabupatèn Banjar
ing sisih kidul karo: Segara Jawa
ing sisih kulon karo: Segara Jawa
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Tanah Bumbu

Kacamatan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Tanah Bumbu nduwè 10 kacamatan, ya iku:

  1. Bajuin
  2. Bati-Bati
  3. Batu Ampar
  4. Bumi Makmur
  5. Jorong
  6. Kintap
  7. Kurau
  8. Panyipatan
  9. Pelaihari
  10. Takisung
  11. Tambang Ulang

Suku bangsa[besut | besut sumber]

Suku asli ya iku suku Banjar lan suku Dayak Bukit ing désa Bajuin. Suku bangsa ing kabupatèn iki, ya iku:

  1. Suku Banjar: 142.731 jiwa
  2. Wong Jawa: 73.237 jiwa
  3. Suku Bugis: 3.066 jiwa
  4. Suku Madura: 3.282 jiwa
  5. Suku Bukit: 585 jiwa
  6. Suku Bakumpai: 32 jiwa
  7. Suku Mandar: 49 jiwa
  8. Suku Sunda: 2.739 jiwa
  9. Liyané: 5.268 jiwa

Obyek wisata[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]