Pasisir Batakan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pasisir Batakan inggih punika salah satunggal papan wisata ing kuto Tanah Laut, Kalimantan Selatan.[1] Setiap wulan Juli kaleh Agustus, poro warigaluh wonten ing pasisir punika ngadaaken ritual kanggé uacapan syukur maring Gusti kang maringi rizki lan nyuwun keselametan pas kesah pelayaran.[1] Poro pelancong saged nunggang jaran utawi ngagem dokar, saumpami péngin keliling papan wisata punika. Ugi saged ngagem perahu kang disediaken kanggé ningali laut saking jarak kang cedhak.[1]. Utawi tiketipun, tiyang dipunwajibake bayar Rp. 20.000 kanggé mlebet pasisir.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c [1](dipunundhuh tanggal 12 Mèi 2014)
  2. [2](dipunundhuh tanggal 12 Mèi 2014)