Sasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Wulan)

Sasi utawa wulan utawa candra (kawi) iku prétungan ékan wektu, dipigunakaké sajeroning kalèndher, sing suwéné padha karo periode alam sing magepokan karo obahing bulan.

Konsèp tradhisional iki diwiwiti kanthi puteran fase bulan; sasi kasebut ya iku sasi sinodik lan suwéné 29,53 dina. Periset wis nyimpulaké yèn wong ngitung dina magepokan karo fase bulan wiwit jaman Paleolitik. Sasi sinodik isih arupa dhasar saka akèh kalèndher.

Uga delengen[besut | besut sumber]