Lagu dhaèrah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kidung laladan, yaiku kidung utawa gendhing sing wiwitane saka laladan tartamtu lan dadi sung sing populer ing babrayan lan babrayan liya. Lumrahé, juru ripta kidung laladan iki ora dimangrteni maneh dening panulis.

Kidung laladan padha karo kidung nagara, nanging dedeg kahanan mung laladan lan ditulis minangka kidung saka sawijining laladan. Kidung laladan biasane duwe lyrics trap karo basa laladan sing beda kaya ta tondok kadadingku saka Sulawesi Kidul lan Rasa Sayange saka Maluku.

Sawetara titikan kidung babrayan antara liya kaya ta:

1. Nyritakake babagan kahanan paristiti utawa budaya babrayan panggonan sing kuwat diprabawani dening adat panggonan.

2. Sipat Serdehana supaya bisa sinau kidung babrayan ora butuh gendhingwidya sing cukup kaya ta maca lan nulis cathetan gendhing.

3. Penulis arah dingreteni.

4. Ngemot ajining urip, unsur kasawijen parisaba, lan laras paristiti sakiwatengen.

5. Angel dikidungake dening wong sing teka saka laladan liyane amarga kurang pinguwasa carabasa laladan saengga pangaji-ajine kurang saka maksimal.

6. Ngemot aji urip sing mbedani.