Nusa Tenggara Wétan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Nusa Tenggara Wétan
Provinsi Nusa Tenggara Timur
Lambang Nusa Tenggara Wétan
Lambang Nusa Tenggara Wétan
Motto: "---"
Péta Nusa Tenggara Wétan ing Indonesia
Dina Dadi: 5 Oktober 2004
Ibukutha: Kupang
Gubernur: Piet Tallo
Jembar
 - Total:

46.137,87 km²
Daerah Tk. II
 - Cacah:

18 Kabupatèn
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 4.083.639 jiwa (2004)
+/- --- / km²
Suku bangsa: Wong Sikka lan liyane
Agama: Katulik, Protestan, Islam lan liyane
Basa: basa Indonesia lan liyane
Zona Wektu: (WITA)

Provinsi Nusa Tenggara Wétan (basa Indonésia: Provinsi Nusa Tenggara Timur), iku katata jroning 18 kabupatèn lan 1 kutha, Ibukuthane yaiku Kupang.

Dhaérah Tingkat II[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupatèn Alor
  2. Kabupatèn Belu
  3. Kabupatèn Ende
  4. Kabupatèn Flores Wétan
  5. Kabupatèn Kupang
  6. Kabupatèn Lembata
  7. Kabupatèn Manggarai
  8. Kabupatèn Manggarai Kulon
  9. Kabupatèn Manggarai Wétan
  10. Kabupatèn Nagekeo
  11. Kabupatèn Ngada
  12. Kabupatèn Rote Ndao
  13. Kabupatèn Sikka
  14. Kabupatèn Sumba Kulon
  15. Kabupatèn Sumba Kidul-kulon
  16. Kabupatèn Sumba Tengah (UU 3/2007)
  17. Kabupatèn Sumba Wétan
  18. Kabupatèn Timor Tengah Kidul
  19. Kabupatèn Timor Tengah Lor
  20. Kutha Kupang

Pulo-pulo[sunting | sunting sumber]

Ing provinsi iki akèh pulo-pulo lan sawetara awujud pulo paling njaba ing wilayah Indonésia.

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Nusa Tenggara Wétan
Lambang Provinsi Nusa Tenggara Wétan

Kabupatèn: Alor | Belu | Ende | Flores Wétan | Kupang | Lembata | Manggarai | Manggarai Kulon | Manggarai Wétan | Nagekeo | Ngada | Rote Ndao | Sabu Raijua | Sikka | Sumba Kulon | Sumba Kidul-kulon | Sumba Tengah | Sumba Wétan | Timor Tengah Kidul | Timor Tengah Lor

Kutha: Kupang

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia