Nusa Tenggara Wétan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Propinsi Nusa Tenggara Wétan
Propinsi Nusa Tenggara Wétan
Lambang Nusa Tenggara Wétan
Lambang Nusa Tenggara Wétan
Motto: ""
Péta Nusa Tenggara Wétan ing Indonésia
Dina Dadi: 5 Oktober 2004
Kutha krajan: Kupang
Gubernur: Piet Tallo
Jembar
 - Total:

46.137,87 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

18 Kabupatèn
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 4.083.639 jiwa (2004)
+/- / km²
Suku bangsa: Wong Sikka lan liyane
Agama: Katulik, Protestan, Islam lan liyane
Basa: basa Indonésia lan liyane
Zona Wektu: (WITA)

Propinsi Nusa Tenggara Wétan (basa Indonésia: Propinsi Nusa Tenggara Wétan), iku katata jroning 18 kabupatèn lan 1 kutha, Kutha krajanne ya iku Kupang.

Laladan Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Alor
  2. Kabupatèn Belu
  3. Kabupatèn Ende
  4. Kabupatèn Flores Wétan
  5. Kabupatèn Kupang
  6. Kabupatèn Lembata
  7. Kabupatèn Manggarai
  8. Kabupatèn Manggarai Kulon
  9. Kabupatèn Manggarai Wétan
  10. Kabupatèn Nagekeo
  11. Kabupatèn Ngada
  12. Kabupatèn Rote Ndao
  13. Kabupatèn Sikka
  14. Kabupatèn Sumba Kulon
  15. Kabupatèn Sumba Kidul-kulon
  16. Kabupatèn Sumba Tengah (UU 3/2007)
  17. Kabupatèn Sumba Wétan
  18. Kabupatèn Timor Tengah Kidul
  19. Kabupatèn Timor Tengah Lor
  20. Kutha Kupang

Pulo-pulo[besut | besut sumber]

Ing propinsi iki akèh pulo-pulo lan sawetara awujud pulo paling njaba ing wewengkon Indonésia.

Uga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Nusa Tenggara Wétan
Lambang Provinsi Nusa Tenggara Wétan

Kabupatèn: Alor | Belu | Ende | Flores Wétan | Kupang | Lembata | Manggarai | Manggarai Kulon | Manggarai Wétan | Nagekeo | Ngada | Rote Ndao | Sabu Raijua | Sikka | Sumba Kulon | Sumba Kidul-kulon | Sumba Tengah | Sumba Wétan | Timor Tengah Kidul | Timor Tengah Lor

Kutha: Kupang

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia