Kabupatèn Sumba Kulon

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kabupatèn Sumba Kulon
120px
Lambang Sumba Kulon
Motto: "---"
Peta lokasi Kabupatèn Sumba Kulon
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: kutha Waikabuak
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Distrik
 - Cacahe:

15 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- --- jiwa
+/- --- jiwa/km²
Suku bangsa: ---
Agama: Katulik, Protèstan, Islam lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané

Kabupatèn Sumba Kulon iku kabupatèn ing Propinsi Nusa Tenggara Wétan, kutha Waikabuak iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Geografis[besut | besut sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Sumba Kulon katata jroning 15 kacamatan, --- désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Kadi Bangedo
  2. Katikutana
  3. Kodi
  4. Lamboya
  5. Laura
  6. Loli
  7. Mamboro
  8. Tana Righu
  9. Umbu Ratu Nggay
  10. Waikabuak
  11. Wanokaka
  12. Wewena Kulon
  13. Wewena Kidul
  14. Wewena Wétan
  15. Wewena Lor

Ananging kanthi anané pamekaran wewengkon anyar ya iku miturut Undhang undhang RI nomer 3 taun 2007,[1] bab Pambentukan Kabupatèn Sumba Tengah, cacahing kacamatan ing Kabupatèn Sumba Kulon kari 12, ya iku:

  1. Kadi Bangedo
  2. Kodi
  3. Lamboya
  4. Laura
  5. Loli
  6. Tana Righu
  7. Waikabuak
  8. Wanokaka
  9. Wewena Kulon
  10. Wewena Kidul
  11. Wewena Wétan
  12. Wewena Lor

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Propinsi Nusa Tenggara Wétan