Kabupatèn Sumba Tengah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Sumba Tengah
Lambang Kabupatèn Sumba Tengah
Lambang Sumba Tengah
Motto: "---"
Peta Lokasi Kabupatèn Sumba Tengah
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: kutha Waibakul
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Distrik
 - Cacahe:

4 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- --- jiwa
+/- --- jiwa/km²
Suku bangsa: ---
Agama: Katulik, Protestan, Islam lan liyane
Basa: Basa Indonesia lan liyane

Kabupatèn Sumba Tengah iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Wétan, minangka pamekaran saka Kabupatèn Sumba Kulon, miturut Undhang undhang RI nomer 3 taun 2007. Kutha Waibakul iku minangka kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Geografis[besut | besut sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Sumba Tengah katata jroning 4 kacamatan, --- désa/kalurahan.Kecamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Katikutana
  2. Mamboro
  3. Umbu Ratu Nggay
  4. Umbu Ratu Nggay Kulon

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Bali menyang: Provinsi Nusa Tenggara Wétan