Gorontalo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Provinsi Gorontalo
100px
Lambang Gorontalo
Sesanti: "Duluo Limo Lo Pohalaa"
Péta Gorontalo ing Indonésia
Dina Dadi: 16 Fèbruari 2001
Kutha krajan: Kutha Gorontalo
Gubernur: H. Fadel Muhammad
Jembar
 - Total:

12.215 km2
Laladan Tk. II
 - Cacah:

5 Kabupatèn lan 1 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 887.000 jiwa (2000)
+/- --- / km²
Suku bangsa: Wong Gorontalo, Wong Polahi lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané
Zona Wektu: (WIT)

Provinsi Gorontalo iku katata sajeroning 5 kabupatèn lan 1 kutha. Kutha krajané ya iku Gorontalo.

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Boalemo
  2. Kabupatèn Bone Bolango
  3. Kabupatèn Gorontalo
  4. Kabupatèn Gorontalo Lor
  5. Kabupatèn Pohuwato
  6. Kutha Gorontalo

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

 
Gorontalo
Lambang Provinsi Gorontalo

Kabupatèn: Boalemo | Bone Bolango | Gorontalo | Gorontalo Lor | Pohuwato

Kutha: Gorontalo

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Cithakan:Provinsi Indonésia