Sulawesi Lor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Provinsi Sulawesi Lor
(Basa Indonésia: Provinsi Sulawesi Utara)
Lambang Sulawesi Lor
Lambang Sulawesi Lor
Sesanti: "Si Tou Timou Tumou Tou"
Péta Sulawesi Lor ing Indonésia
Dina Dadi: 14 Agustus 1959
Kutha krajan: Manado
Gubernur: Sinyo H. Sarundayang
Jembar
 - Total:

15.364,08 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

6 Kabupatèn lan 4 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 2.012.098 jiwa (2000)
+/- --- / km²
Suku bangsa: Wong Minahasa, Wong Sangir lan liyané
Agama: Protèstan, Katulik, Islam lan liyané
Basa: basa Indonésia lan liyané
Zona Wektu: (WIT)

Provinsi Sulawesi Lor (basa Indonésia: Provinsi Sulawesi Utara), iku katata sajeroning 6 kabupatèn lan 4 kutha. Kutha krajané ya iku Manado.

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Bolaang Mongondow
  2. Kabupatèn Bolaang Mongondow Lor (UU urung disahaké)
  3. Kabupatèn Kapuloan Sangihe
  4. Kabupatèn Kapuloan Talaud
  5. Kabupatèn Kapuloan Sitaro (UU urung disahaké)
  6. Kabupatèn Minahasa
  7. Kabupatèn Minahasa Kidul
  8. Kabupatèn Minahasa Lor
  9. Kabupatèn Minahasa Kidul-Wétan (UU urung disahaké)
  10. Kutha Bitung
  11. Kutha Manado
  12. Kutha Tomohon
  13. Kutha Kotamobagu

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]