Sulawesi Lor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Propinsi Sulawesi Lor
(Basa Indonésia: Propinsi Sulawesi Utara)
Lambang Sulawesi Lor
Lambang Sulawesi Lor
Motto: "Si Tou Timou Tumou Tou"
Péta Sulawesi Lor ing Indonésia
Dina Dadi: 14 Agustus 1959
Kutha krajan: Manado
Gubernur: Sinyo H. Sarundayang
Jembar
 - Total:

15.364,08 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

6 Kabupatèn lan 4 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 2.012.098 jiwa (2000)
+/- --- / km²
Suku bangsa: Wong Minahasa, Wong Sangir lan liyané
Agama: Protèstan, Katulik, Islam lan liyané
Basa: basa Indonésia lan liyané
Zona Wektu: (WIT)

Propinsi Sulawesi Lor (basa Indonésia: Propinsi Sulawesi Utara), iku katata jroning 6 kabupatèn lan 4 kutha. Kutha krajanné ya iku Manado.

Laladan Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Bolaang Mongondow
  2. Kabupatèn Bolaang Mongondow Lor (UU urung disahaké)
  3. Kabupatèn Kapuloan Sangihe
  4. Kabupatèn Kapuloan Talaud
  5. Kabupatèn Kapuloan Sitaro (UU urung disahaké)
  6. Kabupatèn Minahasa
  7. Kabupatèn Minahasa Kidul
  8. Kabupatèn Minahasa Lor
  9. Kabupatèn Minahasa Kidul-Wétan (UU urung disahaké)
  10. Kutha Bitung
  11. Kutha Manado
  12. Kutha Tomohon
  13. Kutha Kotamobagu

Uga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sulawesi_Lor&oldid=1024392"