Kutha Manado

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Manado
Lambang kota manado.jpg
Lambang Kutha Manado
Motto: "Si Tou Timou Tumou Tou"
Lokasi Sulawesi Utara Kota Manado.svg
Dina Dadi: ---
Walikutha: Jimmy Rimba Rogi
Wakil Walikutha: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Distrik
 - Cacahe:

9 kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 417.586 jiwa (2000)
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Protestan, Katulik, Islam lan liyané
Basa: Basa Indonesia lan liyané

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kutha Manado iku salah siji kutha ing Provinsi Sulawesi Lor uga ibukutha provinsi iki, kutha-kutha liyané : Bitung, Tomohon lan liya-liyané. Jembar wilayah kutha iki ± --- km² utawa 15,726 hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

124°40' - 124°50' Bujur wétan lan 1°30' - 1°40' Lintang lor

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kutha Manado ketata jroning 9 kecamatan, 87 desa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kutha iki yaiku:

  1. Bunaken
  2. Malalayang
  3. Mapanget
  4. Sario
  5. Singkil
  6. Tikala
  7. Tuminting
  8. Wanea
  9. Wenang

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Bali menyang: Sulawesi Lor
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Manado&oldid=811343"