Kutha Manado

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Manado
Lambang kota manado.jpg
Lambang Kutha Manado
Motto: "Si Tou Timou Tumou Tou"
Lokasi Sulawesi Utara Kota Manado.svg
Dina Dadi:
Walikutha: Jimmy Rimba Rogi
Wakil Walikutha:
Jembar
 - Total:

--
Distrik
 - Cacahe:

9 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 417.586 jiwa (2000)
+/- jiwa/km²
Suku Bangsa:
Agama: Protestan, Katulik, Islam lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané

Kutha Manado iku kutha ing Propinsi Sulawesi Lor uga kutha krajan propinsi iki, kutha-kutha liyané : Bitung, Tomohon lan liya-liyané. Jembar wewengkon kutha iki ± -- utawa 15,726 hèktar.

Geografis[besut | besut sumber]

124°40' - 124°50' Bujur wétan lan 1°30' - 1°40' Lintang lor

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kutha Manado ketata jroning 9 kacamatan, 87 désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kutha iki ya iku:

  1. Bunaken
  2. Malalayang
  3. Mapanget
  4. Sario
  5. Singkil
  6. Tikala
  7. Tuminting
  8. Wanea
  9. Wenang

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Sulawesi Lor


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Manado&oldid=1051441"