Kabupatèn Minahasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kabupatèn Minahasa
120px
Lambang Minahasa
Sesanti: "I Jayat U Santi"
300px
Dina Dadi:---
Kutha krajan:Tondano
Bupati:---
Wakil Bupati:---
Jembar
 - Total:

4.626 km²
Distrik
 - Cacahe:

18 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 304.298 jiwa (2006)
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa:---
Agama: Protèstan, Katulik, Islam lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané

Kabupatèn Minahasa iku kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Lor, kutha Tondano iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 4.626 km² utawa --- hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Minahasa ketata sajeroning 18 kacamatan, --- désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Eris
  2. Kakas
  3. Kawangkoan
  4. Kombi
  5. Langowan Barat
  6. Langowan Selatan
  7. Langowan Timur
  8. Lembean Timur
  9. Pineleng
  10. Remboken
  11. Sonder
  12. Tombariri
  13. Tombulu
  14. Tompaso
  15. Tondano Barat
  16. Tondano Selatan
  17. Tondano Timur
  18. Tondano Utara

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sulawesi Lor