Kabupatèn Kapuloan Sangihe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Kapuloan Sangihe
120px
Lambang Kepulauan Sangihe
Motto: "---"
Gambar:Lokasi Kepulauan Sangihe.jpg
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: Tahuna
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

1.022 km²
Distrik
 - Cacahe:

17 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 191.946 jiwa (2000)
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Protestan, Katulik, Islam lan liyane
Basa: Basa Indonésia lan liyané

Kabupatèn Kapuloan Sangihe iku kabupatèn ing Propinsi Sulawesi Lor, kutha Tahuna iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 1.022 km² utawa --- hèktar.

Geografis[besut | besut sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wetan

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Kepulauan Sangihe ketata jroning 17 kacamatan, --- désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Biaro
  2. Kendahe
  3. Manganitu
  4. Manganitu Selatan
  5. Nusa Tabukan
  6. Siau Barat
  7. Siau Barat Selatan
  8. Siau Timur
  9. Siau Timur Selatan
  10. Tabukan Selatan
  11. Tabukan Tengah
  12. Tabukan Utara
  13. Tagulandang
  14. Tagulandang Utara
  15. Tahuna
  16. Tamako
  17. Tatoareng

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kabupatèn Kapuloan Sangihe

Sulawesi Lor