Hindu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lambang Aum, lambang suci Agama Hindhu

Agama Hindhu iku uga dikenal kanthi sesebutan Sanātana Dharma ("Pepener Langgeng") lan Vaidika-Dharma ("Ngèlmu kang Bener") mujudaké salah sijining agama donya. Agama iki terusané agama Wéda (Brahmanisme) sing dadi kapercayané bangsa Indo-Iran (Arya). Dinuga, agama iki wiwit ana antara tahun 3.102 -1.300 SM. Yèn dideleng seka akèhé umat, Hindhu ana ing urutan telu sawisé Kristen lan Islam.

Ing Indonésia, saliyané ing Bali lan Lombok, ing Tanah Jawa panganuté agama iki uga akèh, utamané ing Tengger, Banyuwangi lan akèh tlatah ing Jawa Tengah.

Kitab suci utama umat Hindu iku Caturwéda sing kabangun saka Rgwéda, Samawéda, Yajurwéda lan Atharwawéda.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hindu&oldid=861654"