Brahma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Brahma
God Brahma.jpg
Déwa pangripta, déwa kawruh
Dewanagari:ब्रह्मा
Ejaan Sanskerta:Brahmā
Ejaan Pali:Brahmā
Golongan:Déwa
Kediaman:Brahmapura
Senjata:Gada
Pasangan:Saraswati
Wahana:Angsa

Miturut ajaran agama Hindhu, Brahma (Dewanagari: ब्रह्मा,IASTBrahmā, ब्रह्मा) punika Déwa pangripta. Salebetipun filsafat Adwaita, panjenenganipun dipunpirsani minangka salah satunggil manifèstasi saking Brahman (sebatan Hyang salebetipun konsèp Hindhuisme) ingkang gadhah gelar minangka Déwa pangripta. Déwa Brahma asring dipunsebat-sebat salebetipun kitab Upanishad lan Bhagawadgita.

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]