Brahma

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa


Brahma
God Brahma.jpg
Déwa pangripta, déwa kawruh
Dewanagari: ब्रह्मा
Ejaan Sanskerta: Brahmā
Ejaan Pali: Brahmā
Golongan: Déwa
Kediaman: Brahmapura
Senjata: Gada
Pasangan: Saraswati
Wahana: Angsa

Miturut ajaran agama Hindhu, Brahma (Dewanagari: ब्रह्मा,IASTBrahmā, ब्रह्मा) punika Déwa pangripta. Salebetipun filsafat Adwaita, panjenenganipun dipunpirsani minangka salah satunggil manifèstasi saking Brahman (sebatan Hyang salebetipun konsèp Hindhuisme) ingkang kagungan gelar minangka Déwa pangripta. Déwa Brahma asring dipunsebat-sebat salebetipun kitab Upanishad lan Bhagawadgita.

Pirsani ugi[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Brahma&oldid=1060701"