Durga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bethari Durga
Bathari Durga

Dèwi Durga (utawa Bethari Durga) ya iku ibu saka Déwa Ganesa lan Déwa Kumara (Kartikeya). Dhèwèké uga diarani Uma utawa Parwati. Dèwi Durga racaké digambaraké minangka wong wadon ayu kang kuning kulité lan tumpakané macan. Dhèwèké duwé tangan akèh.

Bathari Durga iku salah sijiné paraga wayang kang misuwur minangka déwaning panggoda kang dhemen ngrerindhu manungsa supaya sasar tumindaké ing pangajab bisa dadi bucara bucari ya balané Bathari Durga.

Dèwi Durga iku manggon ing alas Krendhawahana. Padunungané Bathari Durga yakuwi ing Khahyangan Dhandhang Mangore kang gumelar wujud bledhengan aran alas Setra Gandamaya alas Krendhawahana.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]