Durga

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bethari Durga
Bathari Durga

Dèwi Durga (utawa Bethari Durga) yaiku ibu saka Déwa Ganesa lan Déwa Kumara (Kartikeya). Dhèwèké uga diarani Uma utawa Parwati. Dèwi Durga biasané digambaraké minangka wong wadon ayu kang kuning kulité lan tumpakané macan. Dhèwèké nduwèni tangan akèh.

Bathari Durga iku salah sijiné paraga wayang kang misuwur minangka déwaning panggoda kang dhemen ngrerindhu manungsa supaya sasar tumindaké ing pangajab bisa dadi bucara bucari ya balané Bathari Durga.

Dèwi Durga iku manggon ing alas Krendhawahana. Padunungané Bathari Durga yakuwi ing Khahyangan Dhandhang Mangore kang gumelar wujud bledhengan aran alas Setra Gandamaya alas Krendhawahana.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Durga&oldid=861949"