Brahmanisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Brahmanisme punika pelopor agami Hindhu lan agami Buda. Agami punika tuwuh ing India pérangan lèr ing kalangan bangsa Arya ingkang dugi India kinten-kinten 8000 taun kapengker.

Ciri khas utami agami punika wujud siklus antawis (pepati) lan kalairan malih (reinkarnasi) sarta pamérangan manungsa dados sekawan kasta ingkang bènten-bènten. Kasta punika ing basa Sansekerta dipunwastani warna.