Brahmanisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Brahmanisme punika pelopor agami Hindu lan agami Buddha. Agami punika tuwuh ing India bagéyan lèr ing kalangan bangsa Arya ingkang dugi India kinten-kinten 8000 taun kapengker.

Ciri khas utami agami punika arupi siklus antawis (pepati) lan kalairan malih (reinkarnasi) sarta pamérangan manungsa dados sekawan kasta ingkang bènten-bènten. Kasta punika ing basa Sansekerta dipun wastani warna.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Brahmanisme&oldid=867427"