Pati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Patung Pati, dipersonalisasi minangka balung manungsa sing nganggo kain kafan lan nyekel scythe, saka Katedral Trier ing Trier, Jerman
Pati cenderung kembang, ing Kuoleman Puutarha, Hugo Simberg (1906)

Pati minangka penghentian permanen kanggo kabeh fungsi biologis sing nyengkuyung organisme urip. [1] Sisa organisme urip wiwit bosok sawise seda. [2] Iki minangka proses sing ora bisa diendhani sing kedadeyan ing kabeh organisme urip. Akeh budaya lan agama duwe ide babagan akhirat, lan uga duwe ide pengadilan lan pahala kanggo tumindak sing apik utawa ukuman kanggo dosa .

Ing wiwitan abad 21, udakara 150.000 manungsa saben dina tiwas. [3] [4] Konsep pati minangka kunci pangerten manungsa babagan fenomena kasebut. [5] Ana akeh pendekatan ilmiah lan macem-macem interpretasi konsep kasebut. Kajaba iku, tekane terapi sing nyengkuyung urip lan kritéria kanggo nemtokake pati saka sudut pandang medis lan hukum, nggawe angel nggawe definisi sing nyawiji.


Referensi[besut | besut sumber]

  1. "the definition of death". Dictionary.com. Dibukak ing 2018-04-13.
  2. "carbonQ1". reptools.rutgers.edu. Diarsip saka sing asli ing 24 March 2018. Dibukak ing 2018-03-04.
  3. Aubrey D.N.J, de Grey (2007). "Life Span Extension Research and Public Debate: Societal Considerations" (PDF). Studies in Ethics, Law, and Technology. 1 (1, Article 5). CiteSeerX 10.1.1.395.745. doi:10.2202/1941-6008.1011. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 13 October 2016. Dibukak ing 20 March 2009. roughly 150,000 deaths that occur each day across the globeCS1 maint: ref=harv (link)
  4. "World Death Clock". Medindia. Dibukak ing 30 March 2020. Per Day 153,424.70
  5. Samir Hossain Mohammad; Gilbert Peter (2010). "Concepts of Death: A key to our adjustment". Illness, Crisis and Loss. 18 (1).