Tengger

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Wong Tengger sing ngarani turunaning wong Majapahit sing mlayu mlebu tlatah Tengger, karna ora gelem mlebu Islam. Wong Tengger isih nganut ajaran sing diarani BUDO nanging karo pemerintah dilebokake ing agama Hindu. Wong Tengger ditemokake ing desa-desa kecamatan Tosari, Pasuruan; kecamatan Sukapura, Probolinggo, desa Ngadas, Poncokusumo, Malang lan desa Ranupane, kecamatan Senduro, Lumajang.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tengger&oldid=803587"