Wong Tengger

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Tengger)

Wong Tengger sing ngarani trah wong Majapahit sing mlayu mlebu tlatah Tengger, merga ora gelem mlebu Islam. Wong Tengger isih nganut ajaran sing diarani BUDO nanging karo wewengkon dilebokake ing agama Hindhu. Wong Tengger tinemu ing désa-désa kacamatan Tosari, Pasuruan; kacamatan Sukapura, Probolinggo, désa Ngadas, Poncokusumo, Malang lan désa Ranupane, kacamatan Senduro, Lumajang.