Tengger

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Wong Tengger sing ngarani trah wong Majapahit sing mlayu mlebu tlatah Tengger, merga ora gelem mlebu Islam. Wong Tengger isih nganut ajaran sing diarani BUDO nanging karo wewengkon dilebokake ing agama Hindu. Wong Tengger ditemokake ing désa-désa kacamatan Tosari, Pasuruan; kacamatan Sukapura, Probolinggo, désa Ngadas, Poncokusumo, Malang lan désa Ranupane, kacamatan Senduro, Lumajang.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tengger&oldid=1009510"