Pendhidhikan menengah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Artikel iki arupa bagéyan saka sèri
Pendhidhikan ing Indonésia
Tut Wuri Handayani.svg
Pendidikan anak usia dini

Taman kanak-kanak
Raudatul athfal
Klompok bermain

Pendhidhikan dhasar (Kelas 1-6)

Sekolah dhasar
Madrasah ibtidaiyah
Klompok belajar Paket A

Pendhidhikan dhasar (Kelas 7-9)

Sekolah menengah pertama
Madrasah tsanawiyah
Klompok belajar Paket B

Pendhidhikan menengah (Kelas 10-12)

Sekolah menengah atas/kejuruan
Madrasah aliyah/kejuruan
Klompok belajar Paket C

Pendhidhikan dhuwur

Akadhemi
Institut

Perguruan tinggi

Politèknik
Sekolah dhuwur
Universitas

Pendhidhikan menengah (sadurungé dikenal kanthi sebutan sekolah lanjutan tingkat atas utawa SLTA) iku jenjang pendhidhikan lanjutan saka pendhidhikan dhasar.

Jinis[besut | besut sumber]

Pendhidhikan menengah umum[besut | besut sumber]

Pendhidhikan menengah umum diadani déning sekolah menengah atas (SMA) (naté dikenal kanthi istilah "sekolah menengah umum" utawa SMU) utawa madrasah aliyah (MA). Pendhidhikan menengah umum diklompokaké sajeroning program studi miturut kabutuhan kanggo sinau sabanjuré ing pawiyatan luhur lan urip sajeroning masarakat. Pendhidhikan menengah umum dumadi tingkat.

Pendidikan menengah kejuruan[besut | besut sumber]

Pendhidhikan menengah kejuruan diadani déning sekolah menengah kejuruan (SMK) utawa madrasah aliyah kejuruan (MAK). Pendhidhikan menengah kejuruan diklompokaké sajeroning babagan kejuruan didhasaraké marang perkembangan ngèlmu kawruh, tèknologi, lan/utawa seni, donya indhustri/donya usaha, katenagakerjaan (tataran nasional, regional utawa global), kajaba kanggo program kejuruan sing kagandhèng karo upaya-upaya palestarèn warisan budaya. Pendhidhikan menengah kejuruan dumadi tingkat, bisa uga dumadi saka 4 (patang) tingkat miturut tuntutan donya kerja.

Ékan pendhidhikan penyelenggara[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]