Pendhidhikan anak usia dini

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Artikel iki arupa bagéyan saka sèri
Pendhidhikan ing Indonésia
Tut Wuri Handayani.svg
Pendidikan anak usia dini

Taman kanak-kanak
Raudatul athfal
Klompok bermain

Pendhidhikan dhasar (Kelas 1-6)

Sekolah dhasar
Madrasah ibtidaiyah
Klompok belajar Paket A

Pendhidhikan dhasar (Kelas 7-9)

Sekolah menengah pertama
Madrasah tsanawiyah
Klompok belajar Paket B

Pendhidhikan menengah (Kelas 10-12)

Sekolah menengah atas/kejuruan
Madrasah aliyah/kejuruan
Klompok belajar Paket C

Pendhidhikan dhuwur

Akadhemi
Institut
Perguruan tinggi
Politèknik
Sekolah dhuwur
Universitas

Pendhidhikan anak usia dini (PAUD) iku jenjang pendhidhikan sadurungé jenjang pendhidhikan dhasar sing arupa upaya pembinaan marang anak wiwit lair nganti umur enem taun liwat pawèwèh rangsangan pendhidhikan kanggo mbantu tuwuh kembangé jasmani lan rohani supaya anak nduwèni kasiapan mlebu pendhidhikan sabanjuré ing jalur formal, nonformal, utawa informal. Pendhidhikan iki katujokake kanggo Anak Usia Dini.

Ruang Lingkup Pendhidhikan Anak Usia Dini:

  • Infant (0-1 taun)
  • Toddler (2-3 taun)
  • Preschool/ Kindergarten children (3-6 taun)
  • Early Primary School (SD Kelas Awal) (6-8 taun)

Satuan pendhidhikan penyelenggara[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]