Universitas Lambung Mangkurat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Universitas Lambung Mangkurat
Logo unlam.jpg
Diadegaké1 November 1960
JenisUniversitas nagari
MottoWaja Sampai Kaputing
RèktorProf. Dr. Ir. H. Muhammad Ruslan, M.S.
Mahasiswa8.273 orang (data taun 2005/2006)[1]
KampusUtama di Banjarmasin dan Kedua di Banjarbaru
LokasiJl. Brigjen. Hasan BaseryBanjarmasin dan Banjarbaru, Kalimantan Selatan, Indonesia
WarnaKuning
JulukanUniversitas Tertua di Kalimantan / Universitas Perjuangan
Situs webwww.unlam.ac.id

Universitas Lambung Mangkurat ya iku Universitas tuwa dhéwé di Kalimantan. Universitas iki diadhekaké ing tanggal 21 September 1958, namung uga bisa diremiake ing tanggal 1 November 1960 lan duugi saprene. Lokasi kampus sempet pindah-pindah papan, saprene kampus utama pernahé ana ing Banjarmasin. Amarga lokasi ing Banjarmasin ora mungkin malih kanggo pambangunan pirang-pirang fakultas, banjur diadhekake uga Fakultas liya mau ing Banjarbaru. Namung Rektorat tetep anan ing Banjarmasin. Rektor Universitas Lambung Mangkurat ing periode taun 2010-2014 ya iku Prof. Dr. Ir. H. Muhammad Ruslan, M.S. Jeneng universitas iki kajupuk saka jeneng Lambung Mangkurat, sawijing patih Karajan Nagara Dipa kang boten saged kapisahake saka sajarah Karajan Banjar ing Kalimantan Selatan.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Sumber: Diolah dari data LAKIP, Laporan Tahunan rektor dan SP4 Unlam.

Pranala njaba[besut | besut sumber]