Universitas Lambung Mangkurat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Universitas Lambung Mangkurat
Logo unlam.jpg
Diadegaké 1 November 1960
Jenis Universitas nagari
Motto Waja Sampai Kaputing
Rèktor Prof. Dr. Ir. H. Muhammad Ruslan, M.S.
Mahasiswa 8.273 orang (data taun 2005/2006)[1]
Kampus Utama di Banjarmasin dan Kedua di Banjarbaru
Lokasi Jl. Brigjen. Hasan BaseryBanjarmasin dan Banjarbaru, Kalimantan Selatan, Indonesia
Warna Kuning
Julukan Universitas Tertua di Kalimantan / Universitas Perjuangan
Situs web www.unlam.ac.id

Universitas Lambung Mangkurat ya iku Universitas tuwa dhéwé di Kalimantan. Universitas iki diadhekaké ing tanggal 21 September 1958, namung uga bisa diremiake ing tanggal 1 November 1960 lan duugi saprene. Lokasi kampus sempet pindah-pindah papan, saprene kampus utama pernahé ana ing Banjarmasin. Amarga lokasi ing Banjarmasin ora mungkin malih kanggo pambangunan pirang-pirang fakultas, banjur diadhekake uga Fakultas liya mau ing Banjarbaru. Namung Rektorat tetep anan ing Banjarmasin. Rektor Universitas Lambung Mangkurat ing periode taun 2010-2014 ya iku Prof. Dr. Ir. H. Muhammad Ruslan, M.S. Jeneng universitas iki kajupuk saka jeneng Lambung Mangkurat, sawijing patih Karajan Nagara Dipa kang boten saged kapisahake saka sajarah Karajan Banjar ing Kalimantan Selatan.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Sumber: Diolah dari data LAKIP, Laporan Tahunan rektor dan SP4 Unlam.

Pranala njaba[besut | besut sumber]