Rèktor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Rektor)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Inaugurasi Rèktor Lubomír Dvořák (Universitas Palacký, Olomouc, Céko)


Rèktor yaiku tembung kang asalé saka basa Latin regera kang tegesé guru. Kantor rèktor kasebut rektorat. Kanggo wong kang wis ora njabat rèktor sacara resmi utawa wis pènsiyun, gelar kang dienggo yaiku Rector Emeritus. Ing Walanda tembung rector iku jeneng liya kepala sekolah. Kepala univèrsitas diarani rector magnificus.

Istilah ing negara liya kanggo rèktor[sunting | Owah sumber]

  • Lord Rector
  • President (sistem Anglo-Saxon kaya Amérika Sarékat, Kanada lan salintuné.)
  • Chancellor (sistem Commonwealth kaya Britania Raya, Malaysia, India, Australia, salintuné.)
  • Excelentísimo e Ilustrísimo Señor Professor Doctor Don (ditambahi asmané rèktor) (Spanyol)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rèktor&oldid=936915"