Politeknik Negeri Malang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Politeknik Negeri Malang
Logo Polinema1.png
Lokasi Jl. Soekarno Hatta No. 9 Malang, Jawa Wétan
Situs web Situs wèb resmi

Politèknik Negeri Malang (dicekak Polinema), iku pawiyatan luhur (perguruan tinggi) vokasi kang dumunung ing kutha Malang, Jawa Wétan. Polinema iku institusi pendhidhikan kang nawakaké manéka program studi ing babagan rekayasa lan jasa. Wektu iki Polinema duwé 6 jurusan lan 17 program studi kanthi program diploma 3 lan diploma 4. Politèknik Negeri Malang, wiwitané arupa Program Pendhidhikan Diploma Babagan Tèknik, Universitas Brawijaya, dibukak dhedhasar Layang Kaputusan Dirjen DIKTI, MENDIKBUD No. 03/DJ/Kep/1979, diadegaké déning Pamaréntah Indonésia liwat dana Bank Donya kanthi Tenaga Ahli saka Swiss. Ing taun 1982, Susunan Organisasiné ditata liwat Kaputusan Présidhèn Républik Indonésia No. 59 Taun 1982, kanthi jeneng Fakultas Non Gelar Tèknologi, Universitas Brawijaya lan wiwit nampa mahasiswa angkatan I ing 4 (patang) jurusan, ya iku Jurusan Tèknik Èlèktronika, Jurusan Tèknik Listrik, Jurusan Tèknik Mesin, lan Jurusan Tèknik Sipil.

Ing taun 1986 dibukak Jurusan Tèknik Télékomunikasi, Jurusan Akuntansi, lan Jurusan Administrasi Niaga. Jurusan Akuntansi lan Jurusan Administrasi Niaga olèh bantuan saka The Australian Project kanthi Tenaga Ahli saka Australia. Sabanjuré ing taun 1987 dibukak Jurusan Teknik Kimia.

Liwat Layang Kaputusan MENDIKBUD No. 0313/O/1991 bab Panatan Politeknik sajeroning lingkungan Universitas lan Institut Negeri, Politèknik Malang dikukuhaké minangka institusi kang ana ing lingkungan Universitas Brawijaya lan nganggo jeneng Politèknik Universitas Brawijaya kang nyelenggarakaké program pendhidhikan Diploma III (D-III) kanthi 6 (enem) Jurusan:

  • Jurusan Teknik Sipil, Program Studi Konstruksi Gedung lan Program Studi Konstruksi Sipil;
  • Jurusan Teknik Mesin, Program Studi Teknik Mesin;
  • Jurusan Teknik Elektro, Program Studi Teknik Listrik, Program Studi Teknik Elektronika, lan Program Studi Teknik Telekomunikasi;
  • Jurusan Teknik Kimia, Program Studi Teknik Kimia;
  • Jurusan Akuntansi, Program Studi Akuntansi;
  • Jurusan Administrasi Niaga, Program Studi Kesekretariatan lan Administrasi Perkantoran.

Sabanjuré miturut Layang Kaputusan MENDIKNAS No. 147/O/2004, Politeknik Universitas Brawijaya wis olèh status kemandirian kanthi jeneng Politèknik Negeri Malang (POLINEMA).

Program[besut | besut sumber]

Program Sarjana[besut | besut sumber]

  • Sistem Kelistrikan
  • Teknik Elektronika
  • Teknik Informatika
  • Jaringan Telekomunikasi Digital
  • Manajemen Rekayasa Konstruksi
  • Teknik Otomotif Elektronika
  • Akuntansi Manajemen
  • Manajemen Pemasaran

Program Diploma[besut | besut sumber]

  • Teknik Elektronika
  • Teknik Listrik
  • Teknik Telekomunikasi
  • Manajemen Informatika
  • Teknik Mesin
  • Teknik Sipil
  • Teknik Kimia
  • Akuntansi
  • Administrasi Bisnis

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]