Politèknik Negri Lampung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Politèknik Negri Lampung
Rèktorir. Ridwan Baharta, M.Sc. (Direktur Periode 2009-2013)
LokasiBandar Lampung, Lampung
Situs webhttp://www.polinela.ac.id

Politèknik Negri Lampung utawa POLINELA, wiwitané misuwur kanthi jeneng Politèknik Pertanian Universitas Lampung kang madeg taun 1984 lan nampa mahasiswa angkatan pisanan ing taun 1989. Ing taun 2001 misah saka universitas indhuk, dadi Politèknik Pertanian Negeri Bandar Lampung lan resmi nyelenggarakaké pendhidhikan tinggi kanthi swatantra lan dadi salah siji wangun Perguruan Tinggi Negri (PTN) ing Provinsi Lampung wiwit tanggal 7 April 2001, dhedhasar SK. Mendiknas RI No. 036/O/2001. Pendiri: Departemen Wiyata Tinggi lan Kabudayan.

Wiwit taun 2004 Politèknik Pertanian Negri Bandar Lampung owah dadi Politèknik Negeri Lampung, bab iki amarga perluasan babagan studi kang diadani ora mung ing babagan tetanèn. Babagan-babagan mau dumadi saka Program Diploma III, ya iku: Prodhuksi Ternak, Budidaya Iwak, Prodhuksi Tuwuhan Perkebunan, Prodhuksi Tanaman Pangan, Hortikultura, Mekanisasi Pertanian, Teknik Sumberdaya Lahan lan Lingkungan, Teknologi Pangan, Agribisnis, Akuntansi, lan Manajemen Informatika. Déné 2 Program Studi jenjang Diploma IV ya iku: Teknologi Perbenihan, sarta Produksi lan Manajemen Industri Perkebunan.

Politèknik Negri Lampung diamanataké ngayahi Pendhidhikan Vokasi, ya iku pendhidhikan tinggi kang nyiapaké peserta dhidhik supaya duwé pagawéan lan profesionalitas kanthi keahlian terapan tinamtu maksimal setara karo program sarjana. Amarga saka iku pendhidhikan ing Politèknik Negeri Lampung luwih diarahaké marang pembelajaran kang professional kanthi panjurung tenaga pengajar (dhosèn), teknisi, tenaga administrasi lan fasilitas pendhukung prosès belajar mengajar kang nunjang marang sistem pembelajaran mau.

Program pendhidhikan[besut | besut sumber]

Program pendhidhikan profésional/vokasi kang diadani déning Politèknik Negri Lampung ya iku Program Diploma III lan Program Diiploma IV:

  • Program Diploma 3 duwé beban studi kumulatif 110-120 sks, dijadwalaké kanggo 6 semèster, lan bisa ditempuh ing sajeroning wektu 6-20 semèster.
  • Program Diploma 4 duwé beban studi kumulatif 144-160 sks, dijadwalaké kanggo 8 semèster, lan bisa ditempuh ing sajeroning wektu 8-14 semèster

Jurusan[besut | besut sumber]

  • Budidaya Tanaman Pangan
    • Hortikultura
    • Produksi Tanaman Pangan
    • Teknologi Pembenihan
  • Budidaya Tanaman Perkebunan
    • Produksi & Manajamen Industri Perkebunan
    • Produksi Tanaman Perkebunan
  • Teknologi Pertanian
    • Teknologi Pangan
    • Teknik Sumber Daya Lahan dan Lingkungan
    • Mekansasi Pertanian
  • Peternakan
    • Peternakan
    • Perikanan
  • Ékonomi lan Bisnis
    • Agribisnis
    • Akuntansi
    • Manajemen Informatika

Manajemen Polinela[besut | besut sumber]

Miturut struktur organisasi Politèknik Negri Lampung, unsur pengelola manajemen Politèknik Negri Lampung Periode Tahun 2014-2019 ya iku:

  • Direktur : Ir. Joko S S Hartono, M.T.A.
  • Pembantu Direktur I : Ir. Yatim R Widodo, M.Sc.
  • Pembantu Direktur II : Ir. Nurman Abdul Hakim, M.P.
  • Pembantu Direktur III : Ir. Bambang Utoyo, M.P.
  • Kepala BAAKPSI : Drs. I Wayan Suwindra, M.M.
  • Kepala BAUK

Pranala njaba[besut | besut sumber]