Politèknik Negri Semarang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Politeknik Negeri Semarang ( POLINES )

Sesanti</th Committed to Quality
Madeg 1982
Jinis Perguruan Tinggi Negeri
Direktur Dr. H. Totok Prasetyo, B.Eng, M.T.
Tlath Tembalang,Semarang, Indonésia
Situs resmi www.polines.ac.id
Gedung Rektorat Politeknik Negeri Semarang

Politeknik Negeri Semarang (Basa Inggris: Semarang State Polytechnic),ya iku parguruan dhuwur nagari kang dumunung ana ing tlatah kutha Semarang, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia.

Sajarah[besut | besut sumber]

Wiwit anané politeknik bisa dipreksani saka sajarahé. Politeknik kapisanan dumadeg ing ITB kerjabereng karo Departemen Pakerjaan Umum (DPU) ing taun 1972 kanthi jeneng liya ya iku Lembaga Politeknik Pakerjaan Umum-ITB (LPPU-ITB), kanggo ngatasi kabutuhan tenaga makarya lan duwé ketrampilan kang ndhuwur lan bisa ngatasi kasenjangan antarné lulusan Universitas untuk mengatasi kebutuhan tenaga makarya teknis berketerampilan tinggi yang mampu menjembatani kesenjangan antara lulusan Universitas/Institut kanthi Sekolah Menengah Teknologi.

Profil Lulusan[besut | besut sumber]

  1. Ndhuweni integritas kang dhuwur;
  2. Disiplin, swatantra, jujur lan tanggung jawab;
  3. Ndhuweni prilaku sopan lan tanggap;
  4. Nerapake èlmu pangetauan lan tèknologi sesuai kang serasi lan dibutuhake déning indhustri
  5. Ndhuweni ketrampilan konseptual lan katrampilan sajeroning gegayutan manungsa.

Sistem Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Politeknik Negeri Semarang duwé sistem pendhidhikan mirunggan antarané :

  1. Sistem kelas kanthi gunggung cacah mahasiswa 24 sakelas.
  2. Kuliyah klasikal arupa panyampain konsep-konsep;
  3. Diskusi, sesorah lan latihan-latihan;
  4. Praktek (laboratorium lan bengkel);
  5. Kuliah Kerja Lapangan (KKL) lan Praktek Kerja Lapangan (PKL);

Ciri Pendhidhikan[besut | besut sumber]

  1. Vokasi;
  2. Kamampuan panalaran lan keterampilan ing babagan masalah praktis;
  3. Pengaitan konsep dhasar déning kasus nyata;
  4. Pangintegrasian téyori lan prosès kang nyata.

Jurusan lan Program Studi D3 (Ahli Madya)[besut | besut sumber]

Politeknik Negeri Semarang kang duwé 5 (lima) jurusan ya iku :

1. Jurusan Teknik Sipil[besut | besut sumber]

  • Program Studi Teknik Konstruksi Gedung
  • Program Studi Teknik Konstruksi Sipil

2. Jurusan Teknik Mesin[besut | besut sumber]

  • Program Studi Teknik Mesin
  • Program Studi Teknik Konversi Energi

3. Jurusan Teknik Elekro[besut | besut sumber]

  • Program Studi Teknik Listrik
  • Program Studi Teknik Elektronika
  • Program Studi Teknik Telekomunikasi
    • Konsentrasi Teknik Telekomunikasi
    • Konsentrasi Teknik Jaringan Komputer
  • Program Studi Informasi & Komunikasi
  • kepala jursuan tèhnik elektro :
  • 1998-2000 alm,ir.dimas adi nugroho.

4. Jurusan Akuntansi[besut | besut sumber]

  • Program Studi Akuntansi
  • Program Studi Keuangan & Perbankan

5. Jurusan Administrasi Niaga[besut | besut sumber]

  • Program Studi Administrasi Bisnis

Jurusan lan Program Studi D4 (Sarjana Sains Terapan)[besut | besut sumber]

Politeknik Negeri Semarang saat ini memiliki 2 (dua) jurusan yang membuka jenjang D4 yaitu :

1. Jurusan Teknik Elektro[besut | besut sumber]

  • Program Studi D4 Teknik Jaringan Radio dan Komputer

2. Jurusan Akuntansi[besut | besut sumber]

  1. Program Studi D4 Komputerisasi Akuntansi
  2. Program Studi D4 Perbankan Syariah

3. Jurusan Teknik Sipil[besut | besut sumber]

  1. Program Studi D4 Perbaikan lan Perawatan Gedung
  2. Program Studi D4 Jalan lan Kreteg

Pranala njaba[besut | besut sumber]