Universitas Airlangga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Universitas Airlangga
Logo Unair.jpg
Diadegaké 10 November 1954
Rèktor Prof. Dr. Mohammad Nasih, SE, MT, Ak.
Lokasi Surabaya, Jawa Timur, Indonesia
Situs web http://www.unair.ac.id

Universitas Airlangga, iku perguruan tinggi negeri sing dumunung ing kutha Surabaya, Jawa Wétan. Madeg ing taun 1954, Unair minangka salah siji PTN pinunjul ing Indonésia. Wektu iki ana luwih saka 21.949 mahasiswa kadaftar ing Unair. Ing taun 2009, ana 13 fakultas lan program pascasarjana ing universitas iki.

Unair duwé telu kampus sing kasebar ing Surabaya. Kampus A ( FK, FKG ) ing Jl. Prof. Dr. Moestopo, Kampus B ( FE, FH, FF, FISIP, FPSI, FIB, Pasca Sarjana ) ing Jl. Dharmawangsa Dalam Surabaya. Déné Kampus C ( FSAINTEK, FKM, FKH, F KEPERAWATAN, F PERIKANAN DAN KELAUTAN, Kantor Manajemen ) dumunung ing kawasan Mulyorejo, Surabaya Wétan. Taun 2015, Universitas Airlangga diparingi panghargyaan saka Webometrics, mlébet kategori Universitas ingkang saé ing urutan sékawan (4) [1]. Miwiti taun 2014 surya Juni, universitas kang ngamot lambang Amertha iki buka kampus anyar ing Banyuwangi ingakang jenengé kampus Pendhidikan Njaba Domisili (PDD) Universitas Airlangga [2][3].

Fakultas lan Program Studi[besut | besut sumber]

Diploma lan Sarjana[besut | besut sumber]

  • Fakultas Kedhokteran (FK)
    • S1 Pendidikan Dhokter
  • Fakultas Kedhokteran Gigi (FKG)
    • S1 Pendidikan Dhokter Gigi
  • Fakultas Hukum (FH)
    • S2 Kenotariatan
    • S1 Ilmu Hukum
  • Fakultas Ekonomi (FE)
    • S1 Ekonomi Pembangunan
    • S1 Ekonomi Syariah
    • S1 Manajemen
    • S1 Akuntansi
    • Pendidikan Profesi Akuntansi
  • Fakultas Farmasi (FF)
    • S1 Farmasi
  • Fakultas Kedhokteran Hewan (FKH)
    • S1 Kedhokteran Hewan
  • Fakultas Ilmu Sosial dan Ilmu Pulitik (FISIP)
    • S1 Sosiologi
    • S1 Antropologi Sosial
    • S1 Ilmu Komunikasi
    • S1 Ilmu Pulitik
    • S1 Ilmu Hubungan Internasional
    • S1 Ilmu Administrasi Nagara
    • S1 Ilmu Informasi dan Perpustakaan
  • Fakultas Sains lan Teknologi (FSAINTEK) [1]

Program Studi

    • S3 Matematika dan IPA
    • S2 Biologi [2]
    • S2 Kimia [3]
    • S1 Matematika [4]
    • S1 Fisika [5]
    • S1 Kimia [6]
    • S1 Biologi [7]
    • S1 Sistem Informasi [8]
    • S1 Tekno Biomedik
    • S1 Ilmu dan Teknologi Lingkungan
  • Fakultas Keséhatan Masyarakat (FKM)
    • S1 Keséhatan Masyarakat
  • Fakultas Psikologi (FAPSI)
    • S1 Psikologi
    • S2 Profesi Psikologi
  • Fakultas Ilmu Budaya (FIB)

Departemen lan Program Studi

    • S1 Sastra Indonesia
    • S1 Sastra Inggris
    • S1 Sastra Jepang [9]
    • S1 Ilmu Sejarah 
  • Fakultas KEPERAWATAN
    • S1 Ilmu Keperawatan
  • Fakultas PERIKANAN DAN KELAUTAN
    • S1 Budidaya Perairan


  • Fakultas VOKASI [4]
    • D3 Analis Medis
    • D3 Rehabilitasi Medik/Fisioterapi
    • D3 Radiologi
    • D3 Teknik Keséhatan Gigi
    • D3 Keséhatan Ternak Terpadu
    • D3 Akuntansi
    • D3 Perpajakan
    • D3 Manajemen Pemasaran
    • D3 Sistem Informasi [10]
    • D3 Otomasi Sistem Instrumentasi [11]
    • D3 Teknisi Perpustakaan ( PSTP )
    • D3 Ilmu Pariwisata
    • D3 Higiene Perusahaan, Keséhatan Kerja dan Keselamatan Kerja
    • D3 Basa Inggris
    • D4 Perawat Pendidikan (kerja sama dengan Depkes)
    • D3 Budidaya Perikanan

Pasca Sarjana[besut | besut sumber]

  • Ilmu Kedhokteran Dasar
  • Imu Keséhatan Gigi
  • Ilmu Keséhatan Masyarakat
  • Ilmu Keséhatan Ulah raga
  • Ilmu Keséhatan Reproduksi
  • Ilmu Farmasi
  • Biologi Reproduksi
  • Imunologi
  • Ilmu Hukum
  • Ilmu Manajemen
  • Ilmu-ilmu Sosial
  • Pengembangan SDM
  • Ilmu Kedhokteran Tropis
  • Magister Manajemen
  • Magister Akuntansi
  • Magister Hukum
  • Administrasi Kebijakan dan Keséhatan
  • Magister Notariat

Dhoktor[besut | besut sumber]

  • Ilmu Kedhokteran
  • Matematika dan Sain
  • Ilmu Hukum
  • Ilmu Ekonomi
  • Ilmu Sosial

Cathétan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)Panhargyaan Universitas ingkang saé ting Indonésia(Kaundhuh tanggal 2 Desember 2015)
  2. ^ (id)Universitas Airlangga PDD Banyuwangi(Kaundhuh tanggal 26 Januari 2016)
  3. ^ (id)Universitas Airlangga PDD Banyuwangi(Kaundhuh tanggal 26 Januari 2016)
  4. ^ (id)UNAIR gadhah sékolah vokasi(Kaundhuh tanggal 23 November 2015)

Pranala jaba[besut | besut sumber]