Universitas Airlangga

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Universitas Airlangga
Logo Unair.jpg
Diadegaké 10 November 1954
Jenis Perguruan Tinggi Negeri
Rèktor Prof. Dr. Mohammad Nasih, SE, MT, Ak.
Lokasi Surabaya, Jawa Timur, Indonesia
Situs web http://www.unair.ac.id

Universitas Airlangga, iku perguruan tinggi negeri sing dumunung ing kutha Surabaya, Jawa Wétan. Madeg ing taun 1954, Unair minangka salah siji PTN pinunjul ing Indonésia. Wektu iki ana luwih saka 21.949 mahasiswa kadaftar ing Unair. Ing taun 2009, ana 13 fakultas lan program pascasarjana ing universitas iki.

Unair duwé telu kampus sing kasebar ing Surabaya. Kampus A ( FK, FKG ) ing Jl. Prof. Dr. Moestopo, Kampus B ( FE, FH, FF, FISIP, FPSI, FIB, Pasca Sarjana ) ing Jl. Dharmawangsa Dalam Surabaya. Déné Kampus C ( FSAINTEK, FKM, FKH, F KEPERAWATAN, F PERIKANAN DAN KELAUTAN, Kantor Manajemen ) dumunung ing kawasan Mulyorejo, Surabaya Wétan. Taun 2015, Universitas Airlangga diparingi panghargyaan saka Webometrics, mlébet kategori Universitas ingkang saé ing urutan sékawan (4) [1].

Fakultas lan Program Studi[sunting | Owah sumber]

Diploma lan Sarjana[sunting | Owah sumber]

  • Fakultas Kedokteran (FK)
    • S1 Pendidikan Dokter
  • Fakultas Kedokteran Gigi (FKG)
    • S1 Pendidikan Dokter Gigi
  • Fakultas Hukum (FH)
    • S2 Kenotariatan
    • S1 Ilmu Hukum
  • Fakultas Ekonomi (FE)
    • S1 Ekonomi Pembangunan
    • S1 Ekonomi Syariah
    • S1 Manajemen
    • S1 Akuntansi
    • Pendidikan Profesi Akuntansi
  • Fakultas Farmasi (FF)
    • S1 Farmasi
  • Fakultas Kedokteran Hewan (FKH)
    • S1 Kedokteran Hewan
  • Fakultas Ilmu Sosial dan Ilmu Politik (FISIP)
    • S1 Sosiologi
    • S1 Antropologi Sosial
    • S1 Ilmu Komunikasi
    • S1 Ilmu Politik
    • S1 Ilmu Hubungan Internasional
    • S1 Ilmu Administrasi Negara
    • S1 Ilmu Informasi dan Perpustakaan
  • Fakultas Sains lan Teknologi (FSAINTEK) [1]

Program Studi

    • S3 Matematika dan IPA
    • S2 Biologi [2]
    • S2 Kimia [3]
    • S1 Matematika [4]
    • S1 Fisika [5]
    • S1 Kimia [6]
    • S1 Biologi [7]
    • S1 Sistem Informasi [8]
    • S1 Tekno Biomedik
    • S1 Ilmu dan Teknologi Lingkungan
  • Fakultas Kesehatan Masyarakat (FKM)
    • S1 Kesehatan Masyarakat
  • Fakultas Psikologi (FAPSI)
    • S1 Psikologi
    • S2 Profesi Psikologi
  • Fakultas Ilmu Budaya (FIB)

Departemen lan Program Studi

    • S1 Sastra Indonesia
    • S1 Sastra Inggris
    • S1 Sastra Jepang [9]
    • S1 Ilmu Sejarah 
  • Fakultas KEPERAWATAN
    • S1 Ilmu Keperawatan
  • Fakultas PERIKANAN DAN KELAUTAN
    • S1 Budidaya Perairan


  • Fakultas VOKASI [2]
    • D3 Analis Medis
    • D3 Rehabilitasi Medik/Fisioterapi
    • D3 Radiologi
    • D3 Teknik Kesehatan Gigi
    • D3 Kesehatan Ternak Terpadu
    • D3 Akuntansi
    • D3 Perpajakan
    • D3 Manajemen Pemasaran
    • D3 Sistem Informasi [10]
    • D3 Otomasi Sistem Instrumentasi [11]
    • D3 Teknisi Perpustakaan ( PSTP )
    • D3 Ilmu Pariwisata
    • D3 Higiene Perusahaan, Kesehatan Kerja dan Keselamatan Kerja
    • D3 Bahasa Inggris
    • D4 Perawat Pendidikan (kerja sama dengan Depkes)
    • D3 Budidaya Perikanan

Pasca Sarjana[sunting | Owah sumber]

  • Ilmu Kedokteran Dasar
  • Imu Kesehatan Gigi
  • Ilmu Kesehatan Masyarakat
  • Ilmu Kesehatan Olahraga
  • Ilmu Kesehatan Reproduksi
  • Ilmu Farmasi
  • Biologi Reproduksi
  • Imunologi
  • Ilmu Hukum
  • Ilmu Manajemen
  • Ilmu-ilmu Sosial
  • Pengembangan SDM
  • Ilmu Kedokteran Tropis
  • Magister Manajemen
  • Magister Akuntansi
  • Magister Hukum
  • Administrasi Kebijakan dan Kesehatan
  • Magister Notariat

Doktor[sunting | Owah sumber]

  • Ilmu Kedokteran
  • Matematika dan Sain
  • Ilmu Hukum
  • Ilmu Ekonomi
  • Ilmu Sosial

Cathétan Suku[sunting | Owah sumber]

  1. ^ (id)Panhargyaan Universitas ingkang saé ting Indonésia(Kaundhuh tanggal 2 Desember 2015)
  2. ^ (id)UNAIR gadhah sékolah vokasi(Kaundhuh tanggal 23 November 2015)

Pranala jaba[sunting | Owah sumber]