Universitas Mataram

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Universitas Mataram
LogoUnram.png
Rèktor Prof. Ir. H. Sunarpi, Ph.D.
Lokasi Mataram, Indonésia
Situs web http://www.unram.ac.id

Universitas Mataram, kasingkat Unram, ya iku perguruan tinggi nagari kang pernahé ing Mataram, Indonésia, kang diadhekaké ing 1 Oktober 1962. Rektor wayah iki , periode 2009-2013 ya iku Prof. Ir. H. Sunarpi, Ph.D.

Sajarah[besut | besut sumber]

Universitas Mataram diadhekaké ing 1 Oktober 1962. Ing wiwitane kampus Universitas Mataram pernahé ana ing Jalan Pendidikan No. 36 Mataram. Lan saprene dikenal kados kampus lawas. Namung sairing parkembangan kampus Unram, saprene kampus anyar pernahé ana ing Jalan Majapahit Mataram.

Rektor[besut | besut sumber]

Rektor Unram saka diadhekake dugi saprene:

  1. Kolonel M. Jusuf Abubakar (1968-1974)
  2. Kolonel Gatot Suherman (Caretaker, 1974)
  3. Brigjen Soebiyanto (1974-1984)
  4. Prof. M. Qazuini (1984-1993)
  5. Prof. Sri Widodo (1993-1997)
  6. Prof. Mulyanto (1997-2001)
  7. Prof. Mansur Ma'shum (2001-2009)
  8. Prof. Sunarpi (2009-2013)

Pranala njaba[besut | besut sumber]