Universitas Lampung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Universitas Lampung
Logo UnivLampung.png
Diadegaké23 September 1965
JenisUniversitas nagari
RèktorProf.Dr.Ir.Sugeng P. Harianto, M.S.
Mahasiswa25.679 orang (data taun 2011)
LokasiBandar Lampung, Lampung, Indonésia
WarnaBiru mudha
Situs webwww.unila.ac.id

Universitas Lampung (utawa kasingkat Unila) ya iku universitas nagari ing Lampung, Indonésia. pernahé ana ing Jalan Sumantri Brojonegoro No. 1 Gedungmeneng, Bandar Lampung.

Sajarah[besut | besut sumber]

kapengenan ngadhekaké perguruan tinggi ing Lampung ngrupaake gegayuhan para tokoh masarakat Lampung wiwit taun 1960-an, kang duwé tujuan kados wahana tumrap pmadosan ngèlmu lan kapinteran ing jenjang pendidikan tinggi, marga kathah putera-puteri terapik lulusan SLTA kang kudu lunga menyang Jawa utawa Palembang tumrap nerusaké studine. Ing pihak liyané , Provinsi Lampung kang taksih kadhapur uga merluake tenaga lulusan perguruan tinggi kanthi jumlah kang kathah kanggo ngelaksanaake kagiyatan pambangunan ing laladan iki.

Cita-cita pangadhékan perguruan tinggi ing Lampung mau diupayake déning lara panitia, ya iku: ya iku : (1) Panitia Pendirian lan Perluasan Sekolah Lanjutan (P3SL) kang kaobah dadi Panitia Pendirian lan Perluasan Sekolah Lanjutan lan Fakultas (P3SLF) diketuai déning Zainal Abidin Pagaralam; lan (2) Panitia Persiapan Pembentukan Yayasan Perguruan Tinggi Lampung (P3YPTL) diketuai déning Nadirsyah Zaini, M.A. Kedua panitia dilebur dadi Yayasan Pembina Perguruan Tinggi Lampung (YPPTL). Yayasan iki mbentuk Fakultas Ékonomi, Hukum, lan Sosial (FEHS), lan kadudukane ana ing Jalan Hasanuddin 34 Telukbetung.

Pranala njaba[besut | besut sumber]