Universitas Negeri Gorontalo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Universitas Negeri Gorontalo
Diadegaké 1 September 1963
Rèktor Dr. Syamsu Qamar Badu, M.Pd.
Lokasi Gorontalo, Indonésia
Situs web http://www.ung.ac.id

Universitas Negeri Gorontalo, http://www.ung.ac.id kasingkat UNG, ya iku perguruan tinggi ngeri ing Gorontalo, Indonésia, kang diadhekake ing 1 September 1963. Mulane Universitas iki jenenge Junior College, lan dadi bagiyan saka FKIP UNSULUTENG. Tahun 1964 statuse kaubah dadiCabang FKIP IKIP Yogyakarta Cabang Manado, tahun 1965 gabung kailyan IKIP Manado Cabang Gorontalo.

Fakultas[besut | besut sumber]

Universitas Negeri Gorontalo anduwèni 8 fakultas, ya iku:

  1. Fakultas Ilmu Pendidikan
  2. Fakultas Ilmu Sosial
  3. Fakultas Matematika dan Ilmu Pengetahuan Alam
  4. Fakultas Sastra dan Budaya
  5. Fakultas Teknik
  6. Fakultas Ilmu-ilmu Pertanian
  7. Fakultas Ilmu Keséhatan dan Keulah ragaan
  8. Fakultas Ekonomi dan Bisnis

Pranala njaba[besut | besut sumber]