Politèknik Negri Pontianak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Politèknik Negri Pontianak
Kampus Politeknik Negeri Pontianak.jpg
Rèktor Mahyus, S.Pd.,SE.,MM
Lokasi Kutha Pontianak, Kalimantan Kulon, Indonésia
Julukan POLNEP
Situs web http://www.polnep.ac.id

Gedhung Rèktorat POLNEP

Politèknik Negri Pontianak iku sawijining paguron dhuwur nagari kang dumunung ing Kutha Pontianak, Kalimantan Kulon, Indonésia. Kampus Politèknik Pontianak dumunung ana ing sisihé kampus Universitas Tarumanagara ing Kutha Pontianak. Politèknik Negri Pontianak (POLNEP) iku wujud sistem Pendhidhikan dhuwur jalur profésional kang nandhesaké panguwasan lan pangembangan Ilmu Pengetahuan lan Teknologi kanggo njurung éra indhustrialisasi. Lumrahé, sistem pendhidhikan Politèknik duwé ciri:

  1. Pendhidhikan dhuwur kang matrapaké kurikulum mawa basis kompetènsi.
  2. Pendhidhikan profésional kang nandhesaké pambentukan kompetènsi kanggo nangani tèknologi miturut praktik baku
  3. Pengajaran téyori lan praktèk diadani kanthi silih nguwataké antara kemampuan penalaran lan ketrampilan nangani masalah praktis. Pengajaran téyori nekanaké marang pengkaitan konsèp dhasar karo kasus nyata kanthi langsung liwat metodhe pamecahan kanthi praktis.

Sajarah[besut | besut sumber]

Politèknik Negri Pontianak diadegaké ing taun 1987 kanthi jeneng Politèknik Universitas Tanjungpura, kanthi 2 jurusan: Teknik Sipil lan Teknik Mesin. Taun 1988 nyusul dibukak Jurusan Teknik Listrik (kang sabanjuré owah dadi Teknik Elektro). Taun 1994 dibukak Jurusan Tata Niaga kanthi program studi Akuntansi lan Administrasi Niaga (sabanjuré, taun 1997 dadi Jurusan Akuntansi lan Jurusan Administrasi Bisnis). Taun 1999 dibukak Jurusan Teknologi Pertanian kanthi Program Studi Hasil Perkebunan. Ing taun 2000 ing sangisoré Jurusan Teknik Sipil lan Perencanaan, Program Studi Teknik Arsitektur dibukak. Taun 2002 dibukak Jurusan Perikanan lan Ilmu Kelautan kanthi Program Studi Budidaya Perikanan. Taun 2003 tambah Program Studi Penangkapan Hasil Perikanan lan Pengolahan Hasil Ikan.

Politèknik Untan madeg kanthi mandhiri dadi Politèknik Negri Pontianak, dhedhasar Surat Dudutan Direktur Jenderal Pendidikan Tinggi Nomor 079/O/1997 tanggal 28 April 1997 – tanggal iki uga dadi dina dies natalis.

Dirèktur[besut | besut sumber]

Jurusan[besut | besut sumber]

1.Jurusan Teknik Sipil dan Perencanaan

  • Program Studi Sipil Konstruksi

2.Jurusan Teknik Mesin

  • Program Studi Operator dan Peralatan Piranti Berat (D1)
  • Program Studi Teknik Mesin (D3)
  • Program Studi Teknik Mesin (D4)

3.Jurusan Teknik Elektro

  • Program Studi Teknik Listrik (D3)
  • Program Studi Teknik Elektronika (D3)
  • Program Studi Teknik Informatika (D3)

4.Jurusan Akuntansi

  • Program Studi Akuntansi (D3)
  • Program Studi Akuntansi Sektor Publik (D4)

5.Jurusan Administrasi Bisnis

  • Program Studi Administrasi Bisnis (D3)
  • Program Studi Administrasi Nagara (D4)

6.Jurusan Teknologi Pertanian

  • Program Studi Teknologi Pengolahan Hasil Perkebunan (D3)

7.Jurusan Ilmu Kelautan dan Perikanan

  • Program Studi Teknologi Budidaya Perikanan (D3)
  • Program Studi Teknologi Pengolahan Hasil Perikanan (D3)
  • Program Studi Teknologi Penangkapan Ikan (D3)

8.Teknik Arsitektur

  • Program Studi Teknik Arsitektur (D3)

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]