Universitas Diponegoro

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Universitas Dipanagara


Undip.jpg
Motto Wiyata Hangreksa Gapuraning Nagara
Didirikan 1957
Jinis Universitas negeri
Rektor Prof. Dr. Yos Johan Utama,M.H.
Lokasi Semarang, Indonésia
Situs resmi www.undip.ac.id

Universitas Dipanagara (Universitas Diponegoro), luwih dikenal kanthi cekakan UNDIP, iku universitas ing Jawa Tengah, Indonésia sing diadegaké taun 1956 minangka universitas swasta lan nembé ngéntukaké status perguruan tinggi negri taun 1961. Tembung Dipanagara dijupuk saka jeneng pahlawan nasional ya iku pangéran saka Jawa Tengah sing ngobaraké semangat kamardikan saka tindakan kolonialisme Walanda ing wiwitan abad kaping-18. Semangat iki mèlu nginspirasi madegé UNDIP.

Sajarah[sunting | besut sumber]

Universitas Diponegoro dirintis wiwit tengahan taun 1956 diwiwiti kanthi madegé Yayasan Universitas Semarang. Déné tokoh-tokoh sing mrakarsai madegé Universitas Semarang ya iku Mr. Imam Bardjo [1], Mr. Soedarto, Mr. Dan Sulaiman lan Mr. Soesanto Kartoatmodjo.

Sacara resmi Universitas Semarang dibukak tanggal 9 Januari 1957. Ngèlingi umuré sing isih anom banget kanthi prasarana pendhidhikan sing isih kawates mula wektu iku nembé bisa dibukak institusi-institusi pendhidhikan Akademi Administrasi Nagara kanthi Dekan pisanan Mr. Goenawan Goetomo, Akademi Tata Niaga kanthi Dekan pisanan Drs. Tjioe Sien Kiong, Akademi Teknik sing sabanjuré dadi Fakultas Teknik kanthi Dekan pisanan Prof. Ir. Soemarman.

Jroning upacara Dies Natalis katelu Universitas Semarang ing tanggal 9 Januari 1960 Presidhèn R.I. Dr. Ir. Soekarno ngganti jeneng Universitas Semarang dadi UNIVERSITAS DIPONEGORO, minangka pakurmatan marang Universitas Semarang saka prèstasiné jroning pembinaan bidang pendidikan tinggi ing Jawa Tengah. Universitas (swasta) Diponegoro dinyatakaké minangka Universitas Negri, kapétung wiwit tanggal 15 Oktober 1960. Tanggal iki sing sabanjuré ditetepaké minangka dina dadi Universitas Diponegoro. Ing wektu semana fakutas-fakutas sing wis madeg ya iku Fakultas Hukum lan Pengetahuan Masyarakat; Fakultas Ekonomi, Fakultas Teknik lan Fakultas Keguruan & Ilmu Pendidikan. Dikutip saking buku Universitas Diponegoro, Pergulatan Menuju Universitas Kelas Dunia, Dr. Ir. Soekarno maringi wéjangan kanggo Universitas Diponegoro, ...setiap tunas bangsa selalu ingin madju dan selalu gandrung akan alam hidup jang akan datang. Ia adalah masa depan. Djangan hanya berpikir bahwa siapa jang memiliki pemuda adalah masa depan. Tetapi berpikirlah djuga jang memiliki djaman depan ia akan memiliki pemuda...

Bangunan ting dalan Pemuda Semarang, ingkang dadi cikal bakalé Universitas Diponegoro

Taun 2015, Universitas iki diparingi panghargyaan saka Webometrics, mlébet kategori Universitas ingkang saé ing urutan énem (6) [2].

Fakultas[sunting | besut sumber]

Universitas Dipanagara nduwèni 10 fakultas:

Lokasi[sunting | besut sumber]

Lokasi Universitas Diponegoro kasebar ing sawetara lokasi ing Kutha Semarang lan Jepara kanthi lemah sing jembaré 2.009.862 m2, dumadi saka 7 lokasi kampus lan 1 lokasi omah dines:

  • Kampus Pleburan Semarang (Fakultas Non Eksakta, UPT Komputer, UPT Basa lan UPT MKU)
  • Kampus Tembalang Semarang (Rektorat, Lembaga Penelitian, Lembaga Pengabdian pada Masyarakat, Lembaga Pengembangan Pendidikan, UPT Perpustakaan, UPT. Kemitraan dan Kewirausahaan, upt. Undip Press sarta Fakultas Eksakta)
  • Kampus Jl. Dr. Soetomo lan Gunung Brintik Semarang (Fakultas Kedhokteran)
  • Kampus Jl. Kalisari Semarang (Laboratorium Fakultas Teknik)
  • Kampus Jl. Ade Irma Suryani Jepara (Lab. Fakultas Perikanan lan Èlmu Kelautan)
  • Kampus Mlonggo Jepara (Fakultas Kedhokteran)
  • Kampus Lempongan Awur Jepara (Fakultas Ilmu Kelautan: Lab. Kelautan, Ruang Kuliah, Asrama, Perpustakaan, Rumah Dinas, Ruang Fasilitas Selam)
  • Perumahan Dinas Kagok Semarang

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ (id)Imam Bardjo saka UNDIP(Kaundhuh tanggal 24 November 2015)
  2. ^ (id)Panhargyaan Universitas ingkang saé ting Indonésia(Kaundhuh tanggal 2 Desember 2015)
  3. ^ .(id)[1](dipunundhuh tanggal 5 Juni 2012)

Pranala jaba[sunting | besut sumber]