Pangéran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pangéran ya iku sesebutaning gelar ningrat Jawa, darah luhur saka putraning ratu utawa sentana kang diangkat putra dèning raja/sultan. Ing basa Jawa, aran Pangéran uga dianggo panyebut marang Gusti Allah. Gelar iki uga bisa ditemokaké ing bebrayan budhaya liyan, kayadèné Banjar, Melayu, Kutai, lsp.