Universitas Hasanuddin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Universitas Hasanuddin
Logo Unhas.jpg
Diadegaké 11 Juni 1956
Jenis Universitas negeri
Rèktor Prof. Dr. dr. Idrus A. Paturusi, Sp.BO
Mahasiswa 30.000 orang
Kampus Tamalanrea
Lokasi Makassar, Sulawesi Selatan, Indonésia
Warna Merah
Julukan Universitas Tertua di Sulawesi
Situs web www.unhas.ac.id

Universitas Hasanuddin, dicekak Unhas, iku perguruan tinggi negeri ing Makassar, Sulawesi Kidul, Indonésia, sing madeg ing tanggal 11 Juni 1956. Rèktor ing taun 2006 ya iku Prof. Dr. dr. Idrus A. Paturusi, Sp.BO.

Perguruan tinggi iki wiwitané arupa pangembangan saka Fakultas Ekonomi Universitas Indonésia nalika Bung Hatta isih dadi Wakil Presiden. Kampus Unhas wiwitan dibangun ing Baraya utawa Kampus Baraya.

Nanging, awal taun 1980-an, nalika Rèktor dijabat Prof. Dr. Achmad Amiruddin, Kampus Unhas dipindhah menyang Tamalanrea, amarga Kampus Baraya wis dadi papan ing tengah kutha.

Saiki Kampus Unhas mapan ing areal sing jembaré 220 hèktar ing Tamalanrea kanthi manéka fasilitas. Wiwit lair ing pungkasan taun 2006 Fakultas ing Universitas hasanuddin nambah 1 arupa pamekaran saka Fakultas Pertanian lan Kehutanan ya iku Fakultas Kehutanan. Wektu iki wis dikembangaké kampus anyar UNHAS sing mligi kanggo Fakultas Teknik sing dumunung ing tilas pabrik kertas Gowa ing kabupatèn Gowa. Kampus anyar iki wiwit dianggo ing taun 2006 senadyan isih jroning tahap renovasi lan pembangunan gedhung lan fasilitas.

Penganugerahan Honoris Causa[besut | besut sumber]

Universitas Hasanuddin, nganti September 2011, wis maringi anugerah gelar kehormatan dhoktor Honoris Causa marang 7 tokoh, ya iku[1]:

  1. Ir. Soekarno, Presiden Pertama RI.
  2. Drs. Mohammad Hatta, Wakil Presiden pertama RI.
  3. Chaerul Saleh,, Wakil Perdana Penteri RI.
  4. Prof. Dr. BJ Habibie, Presiden ke-3 RI.
  5. Nelson Mandela, Presiden Afrika Selatan.
  6. Tun Najib Tun Razak, Wakil Perdana MenteriMalaysia.
  7. Jusuf Kalla, Wakil Presiden ke-10 RI.

Fakultas[besut | besut sumber]

Universitas Hasanuddin kapengkar dumadi 16 fakultas, ya iku:

  1. Fakultas Ekonomi
  2. Fakultas Hukum
  3. Fakultas Kedhokteran
  4. Fakultas Teknik
  5. Fakultas Ilmu Budaya
  6. Fakultas Ilmu Sosial dan Ilmu Pulitik
  7. Fakultas Pertanian
  8. Fakultas Matematika dan Ilmu Pengetahuan Alam
  9. Fakultas Peternakan
  10. Fakultas Kedhokteran Gigi
  11. Fakultas Keséhatan Masyarakat
  12. Fakultas Ilmu Kelautan dan Perikanan
  13. Fakultas Farmasi
  14. Fakultas Kehutanan
  15. Fakultas Kedhokteran Hewan
  16. Fakultas Psikologi

Rèktor[besut | besut sumber]

Wiwit kababar SK Menteri PP dan K No. 3369/S Tanggal 1 1 Juni 1956 kapétung wiwit 1 September 1956 karo PP No. 23 Tanggal 8 September 1956, Lembaran Nagara No. 39 Tahun 1956 sing sacara resmi dibuka déning Wakil Presiden RI Drs. Moh. Hatta ing tangggal 10 September 1956, UNHAS dipimpin déning Rèktor yaitu:

  1. Prof. Mr.A.G. Pringgodigdo 1956 - 1957
  2. Prof. Mr. K.R.M.T. Djokomarsaid 1957 - 1960
  3. Prof. Arnold Mononutu 1960 - 1965
  4. Let. Kol. Dr. M. Natsir Said, S.H. 1965 - 1969
  5. Prof. Dr. A. Hafid 1969 - 1973
  6. Prof. Dr. Ahmad Amiruddin 1973 - 1982
  7. Prof. Dr. A. Hasan Walinono 1982 - 1984
  8. Prof. Dr. Ir. Fachruddin 1984 - 1989
  9. Prof. Dr. Basri Hasanuddin, M.A 1989 - 1997
  10. Prof. Dr.Ir. Radi A. Gany 1997 - 2006
  11. Prof. Dr.dr. Idrus A. Paturusi, Sp.BO 2006 - Sekarang

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Harian Surya edisi Minggu, 11 September 2011. Kallanomics Antar JK Raih Gelar Dhoktor HC.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:PTN di Indonésia