Politèknik Èlèktronika Negri Surabaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Politeknik Elektronika Negeri Surabaya
Gambar:Logo-eepis.jpg
Lokasi Surabaya, Jawa Wétan
Situs web www.eepis.ac.id

Politèknik Èlèktronika Negri Surabaya (PENS) utawa Electronics Engineering Polytechnic Institute of Surabaya (EEPIS), iku Politeknik nagari sing mapan ing kutha Surabaya, Provinsi Jawa Wétan, Indonesia. Politèknik Èlèktronika Negri Surabaya kanthi resmi madeg wiwit taun 1988. Minangka sawijining paguron dhuwur politèknik, PENS nyelenggarakaké pendhidhikan vokasi / terapan sing luwih akèh orientasi marang praktik katimbang téyori. PENS iku siji-sijiné politèknik sing mligi fokus ing babagan tèknik èlèktro.[1]

Politèknik iki unggul ing babagan robotika kabukti prestasiné sajeroning Kontès Robot Indonésia (KRI) sing kasil menang nganti kaping 12. Saliyané babagan robotika, PENS uga unggul ing babagan Tèknologi Informasi kabukti bisa kasil ngraih penghargaan TeSCA tumrap kategori Politeknik sing diadani déning Telkom.[2][3]

Dirèktur[besut | besut sumber]

  • Ir. Susanto (1988-1997)
  • Dr. Ir. Mohammad Nuh, DEA (1997-2002)
  • Dr. Ir. Titon Dutono, M.Eng (2002-2009)
  • Ir. Dadet Pramadihanto, M.Eng, Ph.D (2009-sekarang)

Departemen-Departemen[besut | besut sumber]

Departemen Teknik Elektro

  • Teknik Elektronika (D3)
  • Teknik Elektronika (SST/D4)
  • Teknik Telekomunikasi (D3)
  • Teknik Telekomunikasi (SST/D4)
  • Teknik Elektro Industri (D3)
  • Teknik Elektro Industri (SST/D4)

Departemen Teknik Informatika

  • Teknik Informatika (D3)
  • Teknik Informatika (SST/D4)
  • Teknik Komputer (SST/D4)

Departemen Mekanika & Energy

  • Teknik Mekatronika (SST/D4)
  • Sistem Pembangkit Energi (SST/D4)

Departemen Multimedia Kreatif

  • Multimedia Broadcast (D3)
  • Multimedia Broadcast (SST/D4)(direncanakan)
  • Game Technology (direncanakan)

Prèstasi[besut | besut sumber]

  • PENS nampa JICA Special Award tumrap International Cooperation
  • Th 2009 Juwara 1 Lomba Effisiensi Energi Tk. Nasional
  • Th 2009 TeSCA Platinum Award kategori Politeknik/Institut/Elektronika (TeSCA=Telkom Smat Campus Award)

Prèstasi sajeroning Babagan Robotika[besut | besut sumber]

  • 2009
    • Robot D4=S1 nampa Bebungah juwara Kapisan Kontès Robot Indonésia ing Yogyakarta
    • Robot SRI nampa Bebungah juwara Ketiga lan Desain paling apik Kontès Robot Kagunan Indonésia ing Yogyakarta
    • Robot Al-'Adiyat nampa Bebungah juwara Kedua ing Kontès Robot Cerdas Indonésia Divisi Expert Single ing Yogyakarta
    • Robot T-HEXS nampa Bebungah Inovasi paling apik Kontès Robot Cerdas Indonésia Divisi Senior Berkaki ing Yogyakarta
  • 2008
    • Robot Jump-Be nampa Bebungah juwara Ketiga & Best Design Award di ABU Asia Pacific Robot Contest ing Pune India
    • Robot Jump-Be nampa Bebungah juwara Kapisan Kontès Robot Indonésia ing Jakarta
    • Robot Juwara 2 kategori senior beroda ing Kontès Robot Cerdas Indonésia ing Jakarta
  • 2007
    • Robot G-Rush nampa Bebungah Runner Up Asia Pacific Broadcasting Union (ABU) Robocon 2007 di Hanoi, Vietnam makili Indonésia.
    • Robot Al-Fath nampa Bebungah juwara Ketiga ing Kontès Robot Cerdas Indonésia Divisi Senior beroda ing Graha Sepuluh Novèmber ITS, Surabaya.
    • Robot Fatihah-E nampa Bebungah juwara kedua ing Kontès Robot Cerdas Indonésia Divisi Senior berkaki ing Graha Sepuluh Novèmber ITS, Surabaya.
    • Robot Dzi-Gear nampa Bebungah juwara kapisan ing Kontès Robot Cerdas Indonésia Divisi Expert ing Graha Sepuluh Novèmber ITS, Surabaya.
    • Robot Mech Robo nampa Bebungah juwara kapisan ing Kontès Robot Cerdas Indonésia Divisi Expert Swarm ing Graha Sepuluh Novèmber ITS, Surabaya.
    • Robot Q Numb On Nampa Bebungah juwara Kedua ing Kontès Robot Indonésia ing Graha Sepuluh Novèmber ITS, Surabaya.
    • Robot G-Rush Nampa Bebungah minangka Robot kanthi IT paling apik saka Mantri Komunikasi dan Informasi di Kontès Robot Indonésia ing Graha Sepuluh Novèmber ITS, Surabaya.
    • Robot G-Rush nampa Bebungah juwara kapisan dan skor paling dhuwur di Kontès Robot Indonésia ing Graha Sepuluh Novèmber ITS, Surabaya.
  • 2006
    • Robot Al-Ashry PENS Juwara Kontès Robot Cerdas Indonésia (KRCI) 2006 Kategori Beroda ing Jakarta.
    • Robot Chaesar Juwara II Kontès Robot Indonésia 2006 ing Jakarta.
    • Robot DEPTH4 Juwara I Kontès Robot Indonésia 2006, bebungah kanthi kategori aji paling dhuwur, lan piala bergilir Sambhawana Pratimacala.ing Jakarta.
    • Robot AIRO Juwara II Kontès Robot Indonésia 2006 ing Jakarta
    • Robot Expert Genier nampa bebungah Desain Paling apik ing Jakarta.
  • 2005
    • Robot ASKAF-I nampa bebungah Best Artistic Design Award di Beijing, Cina.
    • Robot PENSA Mobile nampa bebungah juwara kapisan ing Kontès Robot Cerdas Indonésia ing Jakarta
    • Robot ASKAF-i nampa bebungah juwara kapisan lan tim kanthi skor paling dhuwur ing Kontès Robot Indonésia ing Jakarta
  • 2004
    • Robot SIFAA nampa bebungah KONAMI Award (untuk teknik kontrol) di ABU Asia Pacific Robot Contest ing Seoul Koréa Kidul.
    • Robot SIFAA nampa bebungah juwara kapisan lan tim pemecah "Reunion" ing Kontès Robot Indonésia ing Jakarta.
  • 2003
    • Robot Al-Sya makili Indonésia ing ABU Asia Pacific Robot Contest ing Bangkok, Thailand.
    • Robot Al-Sya nampa bebungah juwara kapisan dan tim dg skor paling dhuwur di Kontès Robot Indonésia di Jakarta.
  • 2002
    • Robot ELLITE nampa bebungah Special Commendation di ABU Asia Pacific Robot Contest di Jepang.
    • Robot ELLITE nampa bebungah Juwara Kapisan ing Kontès Robot Indonésia ing Surabaya.
  • 2001
    • Robot BECAK nampa bebungah Juwara Kapisan ing NHK Robot Contest ing Jepang.
  • 2000
    • Robot BECAK nampa bebungah Juwara Kapisan ing Kontès Robot Indonésia ing Surabaya.
    • Robot Edelweiss & Robot Milennium makili Indonésia di NHK Robot Contest di Jepang.
  • 1997
    • Robot CENDRAWASIH makili Indonésia ing NHK Robot Contest ing Jepang.
  • 1995
    • Robot TRADA makili Indonésia di NHK Robot Contest ing Jepang.
  • 1992
    • Robot CARAKA Xh nampa bebungah the best four ing NHK Robot Contest ing Jepang.
  • 1991
    • Robot BIMA X-1 nampa bebungah Best Idea ing NHK Robot Contest ing Jepang.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]