Universitas Jenderal Soedirman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Universitas Jenderal Soedirman ꦈꦤꦶꦮ꦳ꦼꦂꦱꦶꦠꦱ꧀ꦗꦺꦤ꧀ꦢꦼꦫꦭ꧀​ꦱꦸꦢꦶꦂꦩꦤ꧀

Logo-unsoed-2017-warna.png
Lambang Universitas Jenderal Soedirman
Diadegaké1963
JenisPerguruan Tinggi Negeri Badan Layanan Umum
MottoMaju Terus, Pantang Mundur, Tak Kenal Menyerah
RèktorProf. Dr. Ir. Soewarto, M.S. (2018-saiki)
Mahasiswa23.898
KampusUrban: Kampus Grendeng, Kampus Karangwangkal, Kampus Berkoh, Kampus Kalibakal (Purwokerto)

Rural: Kampus Blater (Purbalingga)

Total: 850.000 m2/85 hektare
LokasiJalan Prof. Dr. HR. Boenyamin 708, Kabupaten Banyumas, Jawa Tengah, Purwokerto, Indonésia
Warna     Kuning Emas
JulukanUnsoed
MaskotJenderal Soedirman
Situs webwww.unsoed.ac.id

Universitas Jenderal Soedirman utawa Unsoed (Hanacaraka: ꦈꦤꦶꦮ꦳ꦼꦂꦱꦶꦠꦱ꧀ꦗꦺꦤ꧀ꦢꦼꦫꦭ꧀​ꦱꦸꦢꦶꦂꦩꦤ꧀) ya iku universitas nagari sing manggon ing kutha Purwokerto, Kabupatèn Banyumas, Provinsi Jawa Tengah. Universitas iki madeg tanggal 23 September 1963 kanthi metuné Keppres. No.195/1963 lan SK Mantri No. 153/1963. Jeneng Jenderal Soedirman dijupuk saka asmané pahlawan nasional Panglima Besar Soedirman klairan Banyumas, papan panggonan ing ngendi dunungé universitas iki lan minangka monumèn urip tumrap jasa-jasané marang nusa, bangsa lan nagara.

Fakultas lan Program Studi[besut | besut sumber]

  • Fakultas Ékonomi lan Bisnis (FEB)
  1. S-1 Akuntansi
  2. S-1 Manajemen
  3. S-1 Ilmu Ékonomi Studi Pembangunan
  4. D-3 Akuntansi
  5. D-3 Administrasi Bisnis
  6. D-3 Administrasi Perkantoran
  7. D-3 Bisnis Internasional
  • Fakultas Hukum (FH)
  1. S-1 Hukum
  • Fakultas Pertanian (Faperta)
  1. S-1 Agroteknologi
  2. S-1 Agribisnis
  3. S-1 Teknik Pertanian
  4. S-1 Ilmu dan Teknologi Pangan
  5. D-3 Agrobisnis
  6. D-3 Ilmu Tanah
  • Fakultas Peternakan (Fapet)
  1. S-1 Peternakan
  2. D-3 Produksi Ternak
  • Fakultas Biologi (Fabio)
  1. S-1 Biologi
  • Fakultas Matematika lan Ilmu Pengetahuan Alam (FMIPA)
  1. S-1 Kimia
  2. S-1 Matematika
  3. S-1 Fisika
  • Fakultas Teknik (FT)
  1. S-1 Teknik Sipil
  2. S-1 Teknik Elektro
  3. S-1 Teknik Géologi
  4. S-1 Teknik Industri
  5. S-1 Teknik Informatika
  • Fakultas Perikanan lan Ilmu Kelautan (FPIK)
  1. S1 Manajemen Sumber Daya Perairan
  2. S1 Budidaya Perairan
  3. S1 Ilmu Kelautan
  • Fakultas Ilmu Sosial lan Ilmu Politik (FISIP)
  1. S-1 Sosiologi
  2. S-1 Ilmu Administrasi Nagara
  3. S-1 Ilmu Komunikasi
  4. S-1 Ilmu Pulitik
  5. S-1 Hubungan Internasional
  • Fakultas Ilmu Budaya (FIB)
  1. S-1 Basa dan Sastra Indonésia
  2. S-1 Basa dan Sastra Inggris
  3. S-1 Sastra Jepang
  4. D-3 Sastra Inggris
  5. D-3 Sastra Mandarin
  • Fakultas Kedhokteran (FK)
  1. S-1 Kedhokteran
  2. S-1 Kedhokteran Gigi
  • Fakultas Ilmu-Ilmu Keséhatan (Fikes)
  1. S-1 Kesehatan Masarakat
  2. S-1 Ilmu Gizi
  3. S-1 Keperawatan
  4. S-1 Farmasi
  5. S-1 Pendidikan Jasmani, Kesehatan, dan Rekreasi